X patchet kapnak a Valve játékok
dreampage 2018. Oct. 18.

Négy, a Visszafelé Kompatibilitási listában szereplő Valve produkció mától Xbox One X-re feljavítva élvezhető – jelentette a Microsoft. Érdemes visszatérni a Half-Life 2 és a Portal világába, minden eddiginél jobb képminőséggel.

Továbbra is magas fordulatszámon pörög a Microsoft Xbox One Visszafelé Kompatibilitás programja. A hét elején például a teljes Crysis trilógia lett elérhető az aktuális konzolon, ma pedig még jobb hír érkezett Redmondból: négy legendás Valve játék kap „Xbox One X Enhanced” frissítést, így ezeket a címeket eddig nem látott minőségben élvezhetjük a világ legerősebb konzolján.

A bejelentés szerint a következő játékok kapnak X patchet:

Ami nem is négy játék, ugye, hiszen a The Orange Box önmaga egy gyűjtemény, benne a Half-Life 2-vel és kiegészítőjével, az eredeti Portallal és a Team Fortress 2-vel. De a Valve rajongók ezt úgyis tudják. Az Xbox One X frissítésnek köszönhetően a legerősebb konzolon ezek a játékok az Xbox 360-as eredetihez képest kilencszeres felbontásban futnak, vagyis 4K tévén is gyönyörűen mutatnak, és mindezt úgy, hogy a játék eredeti kódjához hozzá se kell nyúlni.

A Left 4 Dead sorozatot sem kell bemutatni, hiszen a mai napig az egyik legnépszerűbb kooperatív lövöldözős játék, ami ezzel újabb lökést kaphat Xbox One-on.

Mind a négy játék letölthető Xbox One-ra, az X támogatás pedig elvileg már mától elérhető. Így már összesen 21 feljavított Xbox 360 játék élvezhető X-en, a lista pedig remélhetőleg a jövőben tovább bővül majd. A kompatibilis játékok teljes listája ezen az oldalon látható.