X patchet kapott a Warface
dreampage 2019. Apr. 03.

A legutóbbi frissítéssel Xbox One X támogatást kapott a Crytek ingyen játszható FPS-e, a Warface, amit a legerősebb konzolon immár 4K-ban játszhatunk, 60 fps-sel és HDR-rel. A tartalmi fejlesztés pedig tovább folyik.

Nem vádolható azzal a Warface mögött álló csapat, hogy elhanyagolná a free-to-play FPS-t. A hosszú évek óta futó, korábban Xbox 360-on próbálkozó, majd Xbox One-ra visszatérő katonás lövöldözős játék népszerűsége töretlen, jelenleg is az egyik legaktívabb ingyenes játék a platformon. Most rég várt frissítést kapott: Xbox One X támogatás érkezett, így a játék 4K/60 fps-sel fut a Microsoft legerősebb konzolján, illetve HDR is bekapcsolható. A képfrissítés egyébként már eddig is ennyi volt, de a felbontás most a négyszeresére nőtt.

Ennél a játéknál egyébként ez nem is annyira mellékes dolog. A Warface egy kifejezetten gyors FPS, ahol gyakran viszonylag távoli célpontokat kell pontosan eltalálni. Az új frissítéssel a játék Xbox One X-en élesebb, a távolabbi részletek is jobban kivehetőek. Ebből az 1080p tévék tulajdonosai is profitálnak, mert a konzol leskálázza a képet, ezzel ők is élesebb és stabilabb képminőséget kapnak. A Crytek néhány összehasonlító képet is közzé tett, ezeket itt, itt és itt lehet megnézni.

A grafika mellett a tartalom sincs elhanyagolva: megjelenése óta a Warface négy új raidet, 18 PvP térképet és két új játékmódot (köztük Battle Royale-t) kapott. A tempó a jövőben sem lassul, sőt mivel a fejlesztők különváltak az anyacégtől, 100%-ban a katonás FPS támogatására fognak összpontosítani. Nyilatkoztak egyébként az X patch készítéséről is: „Fejlesztői szempontból nagyon sima élmény volt az Xbox One X-szel dolgozni, több okból is. Először is, a konzol hihetetlenül erős. Másrészt az egész platformot elég könnyű kezelni. Ez a keverék nagyban megkönnyítette a fejlesztés folyamatát.”

Akinek le van töltve a konzoljára a Warface, már megkapta a frissítést, és élvezheti az előnyeit. Aki még nem próbálta ki, sokat nem veszíthet, hiszen a játék ingyen van. Jófajta katonás FPS, aminek a támogatása így remélhetőleg hosszú távon is biztosított.