X támogatással jön a Nine Parchments
dreampage 2017. Nov. 28.

Várhatóan még az idén megérkezik a Frozenbyte kooperatív akció-szerepjátéka, amely az online játék, a rengeteg varázslat és a szüntelen akció mellett Xbox One X támogatással is kecsegtet, mint kiderül a játék legújabb videójából.

Szép lassan elkészül a Frozenbyte (Trine sorozat, Has-Been Heroes) következő játéka, amely ezúttal egy szó szerint varázslatos, felülnézetes akció-RPG keretein belül hódít. A Nine Parchments története szerint mágustanoncok lógnak meg az oktatásról, hogy saját szakállukra fejezzék be tanulmányaikat, és megkeressék a kilenc varázstekercset, amivel teljessé válhat hatalmuk. Csakhogy ezt könnyebb elmondani, mint megtenni, útjukat ugyanis rengeteg ellenfél állja.

A játék egyedül, illetve helyi vagy online kooperatív módban is játszható, a játékmenet középpontjában a megszerezhető varázslatok állnak. Mágusunk kezdetben csak három ilyennel rendelkezik, a világban kalandozva szerezhetünk újabbakat, amelyek közül többet például kombinálni is lehet. Összesen hat elem – tűz, jég, villámlás, gőz, élet és halál – alkotja a varázslatok alapját, vannak közvetlen és területre ható képességek is. Kooperatív játék esetén nem árt vigyázni, mert a „barátságos tűz” könnyen végezhet a csapattársakkal is.

Természetesen van szintlépés és karakterfejlesztés is: minden szereplő három képességfával rendelkezik, melyekre kioszthatjuk a pontokat. Lootolni is lehet gazdagon, fegyverek, felszerelések, sapkák és vélhetően sok minden más alkotja az elpottyanó zsákmányt.

A Nine Parchments Xbox One X támogatást is kap, ami natív 4K felbontást és stabil 60 fps-t jelent, így a legerősebb Microsoft konzol tulajdonosai a maximális élményt kapják a kalandtól.

Összesen 32 pálya, nyolc főellenség, négy nehézségi szint, és a fejlesztők reményei szerint végtelen újrajátszhatóság vár mindenkit. Hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudni, de minden valószínűség szerint még december folyamán megjelenik a játék Xbox One-ra.