Xbox 20/20 – Bemutatkozik a következő generáció
dreampage 2020. May. 05.

Ezen a héten elsőként láthatunk következő generációs játékokat élőben, valós időben, az Xbox Series X-nek és külsős fejlesztőknek köszönhetően. A Microsoft elindítja a 2020-as Xbox gőzhengert csütörtökön egy exkluzív műsor keretében.

Eddig csak beszéltünk róla, láttuk az új gépet, az új kontrollert, megismertük a specifikációkat, de arról szinte semmit nem tudunk, pontosan mire is számíthatunk a következő konzolgenerációban, ami a játékokat illeti. Most csütörtökön mindez megváltozik: a Microsoft új Inside Xbox műsort ad, aminek keretében valódi gameplay jeleneteket láthatunk néhány készülő Xbox Series X játékból.

A csütörtöki adás kizárólag külsős (third-party) fejlesztők és kiadók játékaira összpontosít – az Xbox Game Studios saját konzol-exkluzív címei valamikor később, a nyár folyamán mutatkoznak be. És bár a koronavírus járvány alaposan felkavarta a videojáték-ipart is, a Microsoft tervei jobbára változatlanok. Továbbra is az a cél, hogy az Xbox Series X konzol idén ősszel megjelenjen, méghozzá a Halo Infinite-tel együtt. Mind a 15 belsős stúdió következő generációs játékokon dolgozik. Redmondban a PC-s játékosokat sem felejtik el, idén olyan címek jönnek Game Pass-ba, mint a Wasteland 3, a Minecraft Dungeons és az új Flight Simulator.

A csütörtöki adásban a jövőben érkező Xbox Game Pass játékokról is többet megtudhatunk. Még több országban válik elérhetővé a Project xCloud, a két szolgáltatás pedig még az idén egyesül, ami új távlatokat nyithat meg a Game Pass játékok elérhetőségében.

Mikor lesz az élő adás?

  • 2020. május 7-én, magyar idő szerint 17:00 órától.

Hol lehet nézni?

A soron következő Inside Xbox tehát az Xbox jövőjéről szól, benne a legfontosabbal, az első bemutatkozó next-gen játékokkal.