Xbox Ajándékkártya vásárlása online
dreampage 2019. Apr. 18.

Az Xbox Ajándékkártya mindig jól jön, mert bárki feltöltheti vele az online egyenlegét. Azt viszont kevesen tudják, hogy ilyen kódokat akár közvetlenül az interneten is lehet vásárolni.

Szeretjük az Xbox Ajándékkártyákat (vagy ahogy sokan ismerik, feltöltőkártyákat), mert egyszerűek és hasznosak. A 25 jegyű kódok beváltásával fel lehet tölteni a Microsoft Fiókunk egyenlegét, ami soha nem jár le, és bármikor levásárolható játékokra, kiegészítőkre, akár még Xbox One vagy Windows 10 appokra is. Azok számára is tökéletes, akik nem akarnak bankkártyát használni, és ajándékba adni is jó választás, hiszen valódi értéket képvisel, és nem kell azon gondolkodni, mit szeretne a másik.

Az Xbox Ajándékkártyák több címletben is kaphatók szinte bármelyik videojátékos boltban – azt viszont már nem mindenki tudja, hogy ilyen kódokat akár magunk is vehetünk bármikor az Xbox honlapján. Különbség nincs – hiszen ezek mindenhol ugyanannyiba kerülnek – viszont nem kell érte elmenni a boltba, néhány kattintással szerezhetünk feltöltőkódot.

A folyamat lényege, hogy az Xbox.com honlapon bankkártyával vehetünk Ajándékkártyát, a megkapott kódot pedig beválthatjuk saját magunk (ezzel tulajdonképpen egyik zsebünkből a másikba tesszük át a pénzt, de hasznos lehet akkor, ha utána törölni szeretnénk a bankkártyát a rendszerből), vagy elküldhetjük, odaadhatjuk bárki másnak. Fontos, hogy az így megvásárolt kódok, akárcsak a boltban kapható változatok, Forint alapúak, vagyis kizárólag magyar profilra válthatók be. Esetleges külföldi barátokat tehát nem tudunk meglepni vele.

Nézzük akkor, hogyan lehet online Xbox Ajándékkártyát (kódot) venni:

1. Látogass el erre az oldalra

2. Válaszd ki a címletet. Online a következő értékű kódokat lehet venni:

  • 1,200 Ft
  • 2,990 Ft
  • 4,490 Ft
  • 5,990 Ft
  • 6,990 Ft
  • 12,990 Ft
  • 14,990 Ft

3. Ha megvan a kívánt címlet, kattints a „Kosárba” gombra. Ezután rögtön meg is nézheted a bevásárlókocsit, ahol látod a megrendelt tételeket. Egy adott címletű kódból akár többet is vehetsz (ekkor több kódot fogsz kapni), ha mondjuk, több embert is megajándékoznál ugyanazzal az összeggel. A „Megrendelés” gombra kattintva a fizetési oldalra jutsz.

4. Ezen az oldalon áttekinthető az aktuális megrendelés, a „Vásárlás” gombra kattintva pedig megtörténik a fizetés. Fontos, hogy ezt csak bankkártyával lehet fizetni, vagyis a Microsoft Fiókhoz kell egy hozzárendelt kártya, ami jelenleg csak Mastercard rendszerű lehet.

A fizetés után két dolog történik. Egyrészt ugyanezen az oldalon, lejjebb görgetve látni fogod a feltöltőkódot (vagy kódokat, ha többet is vettél). Másrészt ugyanezt a kódot az email címedre is megkapod, a vásárlási igazolással együtt. Innentől kezdve pedig van egy rendes kódod, azzal az értékkel, amit kifizettél, és azt csinálsz vele, amit akarsz. Beválthatod a saját profilodon, elküldheted elektronikus úton barátnak, családtagnak, vagy kinyomtatva ajándékként is becsomagolhatod. A lényeg, hogy úgy lehet Xbox feltöltőkódhoz jutni, hogy nem kell érte boltba menni – hasznos, ha épp ünnepnap vagy munkaszüneti nap van, vagy az éjszaka közepe, vagy csak nincs kedved.

Megjegyzés: Többszöri tesztelés után úgy tűnik, hogy ez a funkció valamiért jelenleg csak Edge böngészőben működik, Chrome-ban (v73) nem. Úgyhogy ha a lap nem akar a fizetési oldalra ugrani, érdemes másik böngészőben is megpróbálni.


Hol lehet beváltani az Xbox kódokat?

Xbox One konzolon: Store / Use a code menüpont

Windows 10-es Microsoft Store appon belül: … / Kód beváltása menüpont

Interneten: https://redeem.microsoft.com (A saját Microsoft fiókoddal bejelentkezve.)


Hol láthatom, hogy éppen mennyi a feltöltött egyenlegem?

Xbox One konzolon: Settings / Account / Payment & billing menüpont

Interneten: https://account.microsoft.com/billing/payments (A saját Microsoft fiókoddal bejelentkezve.)