Xbox App Dev tréning augusztus 30-án
dreampage 2016. Aug. 29.

A Microsoft előadást tart azon Windows fejlesztők számára, akiket érdekel az alkalmazások Xbox One-ra történő publikálása. Az esemény élőben nézhető, utána a Microsoft szakembereitől is lehet kérdezni.

Az Xbox One nyári frissítés óta már konzolon is megjelenhetnek az UWP (Univerzális Windows Platform) rendszerű appok. Néhány ilyen már van is (például Xbox Avatars, Netflix, Phonos, Baconit stb.), de hogy a fejlesztők még nagyobb kedvet kapjanak konzolra publikálni, a Microsoft előadást tart az Xbox One-ra történő fejlesztés előnyeiről.

Az előadás témái:

  • Az Anniversary Update SDK újdonságai, és hogyan kezdjük hozzá a fejlesztéshez Xbox One-on
  • Hogyan fejlesszünk alkalmazást XAML és Web technológiákkal
  • Hogyan tervezzünk és alkossunk lenyűgöző élményt a tévé képernyőjére
  • Hogyan publikáljuk az alkalmazást az Áruházba, és hogyan tegyük elérhetővé 350 millió Windowsos eszközön, beleértve az Xboxot

Az előadás időpontja magyar idő szerint: 2016. augusztus 30. este 18:00-23:00-ig.

Akit érdekel a dolog, az élőben nézheti a prezentációkat ezen az oldalon, illetve kérdezni is lehet majd Twitteren, az #XboxAppDev hashtaget használva. (Az előadás természetesen angol nyelvű lesz, hiszen ez nemzetközi esemény.) Később pedig a Windows Blogon lehet keresni az „App Dev on Xbox” videó sorozatot, ami ugyanezekkel a témákkal foglalkozik.