Xbox & Bethesda E3 bemutató június 13-án
dreampage 2021. Jun. 13.

A Microsoft a mai napon bejelentette, hogy a 2021-es E3-as műsor június 13-án, magyar idő szerint este 19 órától lesz látható élőben, az Xbox Game Studios, a Bethesda és más kiadók játékaival.

Nemsokára itt a nyár, vele együtt pedig a videójáték-világ hagyományosan legnagyobb eseménye, az Electronic Entertainment Expo (E3). A világban uralkodó helyzet miatt az idei rendezvény kizárólag online lesz megtartva, ennek része az Xbox műsora, amelyben elsőként láthatjuk az Xbox Game Studios, a Bethesda, és más külső partnerek legújabb játékait.

A 90 perces adásban sok mindenről szó lesz. Elsősorban természetesen az Xbox és a Bethesda új, készülőfélben lévő játékairól, az idén ősszel érkező legnagyobb címekről, illetve új Xbox Game Pass játékokról.

Mikor lesz az élő adás?

  • 2021. június 13-án (vasárnap) este 19:00 órától

Hol lehet nézni élőben?

A megszokott közösségi csatornákon:

Néhány további információ a műsorról:

  • A bemutató nagyjából 90 perces, és az idei őszi Xbox kínálatra fókuszál, a megjelenő játékokkal, köztük új Xbox Game Pass megjelenésekkel.
  • Az élő műsor 1080p 60 fps-ben lesz látható. Utána a YouTube-on elérhető lesz az adás 4K 60 fps videó formájában is, így a bemutatott játékokat tökéletes minőségben lehet majd visszanézni.
  • YouTube-on a műsor magyar felirattal is nézhető. Ehhez a videó beállításoknál (kis fogaskerék ikon) kell kiválasztani a megfelelő feliratot.
  • Az élő stream szabadon ko-streamelhető Twitch-en, ehhez ugyanis a Microsoft rendelkezik a megfelelő zenei licenszekkel. Az esetleges problémák elkerülése végett azt ajánlják, hogy a twitch.tv/twitchgaming csatorna legyen hostolva.

Bár idén a személyes megjelenésű E3 sajnos elmarad, mi így sem maradunk hírek és újdonságok nélkül. Sőt, a változással akár nyerhetünk is: a hagyományosan korlátozott közönség számára megrendezett Xbox Fanfest idén digitális formátumra vált, és mindenki számára elérhető. Részletek és regisztráció az Xbox.com/Fanfest oldalon található, magyar nyelven is.

Érdemes tehát bekarikázni a naptárban: június 13-án 19 órától kezdődik az igazi show.