Xbox – Discord együttműködés
dreampage 2018. Apr. 24.

Hamarosan lehetőség lesz összekapcsolni az Xbox és a Discord fiókunkat, így az online chatszolgáltatásban lévő barátaink is láthatják, épp mivel játszunk, és könnyen csatlakozhatnak.

Egyre több játékos használja a Discord szervereket másokkal való csevegésre, hisz ez egy ingyenes, és a konkurenciánál gyorsabb és egyszerűbb megoldás sokak számára. Ezt a Microsoft is felismerte, úgyhogy ma kooperációt jelentett be a két cég. Az együttműködés értelmében Xbox One-on, PC-n vagy mobilon is összekapcsolható lesz az Xbox és a Discord fiók, így utóbbi szolgáltatásban is láthatják ismerőseink, mivel játszunk épp. A láthatóság persze opcionális lesz, de megkönnyítheti a közös játékot azok számára, akik sokat használják mindkét szolgáltatást.

Xbox One-on ez az opció a Settings / Account / Linked social accounts menüpont alatt lesz megtalálható – a Facebook és a Twitter mellett a Discord is megjelenik ezen a képernyőn. PC-s vagy mobilos Discord alkalmazásban pedig a Settings / Connections menüt kell keresni. A két fiók összekötése egyszerű, innentől pedig Discord ismerőseink számára is láthatóvá válik, ha éppen Xbox One-on játszunk valamivel.

Hogy a Discord integráció a későbbiekben mélyül-e (például közvetlen csevegéssel Xbox One-ról), arról egyelőre nincs információ. Az új funkciót elsőként az Insider tagok tesztelhetik majd, méghozzá a „következő hetekben”. A nyilvános megjelenés valamikor később várható.