Xbox @ E3 2018
dreampage 2018. Jun. 10.

Változtat az eddigi szokásán a Microsoft, és az E3-as konferenciáját egy kissé más helyszínen tartja, a korábbinál nagyobb területen és nagyobb közönséggel. Megvan a pontos időpont is.

A Microsoft azt állítja, hogy a 2018-as E3-as részvétele lesz az eddigi legnagyobb – olyan nagy, hogy nem is a rendezvény hagyományos helyszínén, a Los Angeles Convention Centerben (LACC) állítják fel standjukat, hanem az utca másik végén álló komplett Microsoft Theatert az Xbox-nak rendelik alá. Itt tartják az E3-at nyitó Xbox előadást is, méghozzá június 10-én, magyar idő szerint este 10-től.

Mivel nagyobb a hely, nagyobb lesz a közönség is, illetve több partnert tudnak meghívni az előadásra. Számunkra ez nem jelent változást, az eseményt továbbra is élőben nézhetjük majd a neten. A Microsoft Theater egyébként az E3 egész ideje alatt nyitva áll majd, minden korábbinál több konzol és játék lesz kiállítva. A Microsoft az LACC-ben is jelen lesz, itt egy dedikált Mixer stand várja majd a látogatókat, ahol szintén lehet játszani, és persze mindent élőben streamelni a világnak.

A 2018-as Xbox E3 konferencia időpontja, magyar idő szerint:

  • Június 10. (vasárnap) 22:00

Mi lesz látható a műsorban? A Microsoft szerint komolyabb bepillantás több, már bejelentett játékba, de ami a közönséget valószínűleg jobban érdekli: új trailerek még be nem jelentett exkluzív játékokról, amelyek 2018-ban és később várhatók Xbox One-ra.

Inside Xbox: Live @ E3 2018

Az E3-as konferencia másnapján, június 11-én hétfőn, magyar idő szerint éjfélkor kezdődik az Inside Xbox élő adása, ahol tovább folyik a beszélgetés a bejelentett játékokról. Aki megteheti, hogy hétköznap ilyen késői órán fent maradhat, annak érdemes lesz ezt is nézni, mert lesz más is:

  • További exkluzív bejelentések
  • Élő gameplay bemutatók az új játékokból
  • Interjúk
  • Nyereményjátékok

Hol lehet nézni az élő adást?

Az E3-as konferenciát Mixeren hat nyelven is lehet majd nézni, bekapcsolható angol felirat mellett. A csatornát ezek után is érdemes lesz követni, az E3 ideje alatt, június 12-től 14-ig ugyanis minden nap lesz élő bejelentkezés a show területéről, további interjúkkal, játékbemutatókkal és egyéb hírekkel.

A Microsoft Theater, amit 2015-ig Nokia Theaternek hívtak, Los Angeles egyik legnagyobb rendezvényközpontja, a főteremben 7100 ülőhely van. Itt tartják többek között a The Game Awards rendezvényeket, de volt már itt Primetime Emmy, American Music Awards, MTV Music Awards és sok más esemény is. Vagyis nagy show lesz június 10-én – a kérdés, ugyebár már csak az, hogy vajon miket láthatunk az előadás nagyjából másfél-két órája alatt.