Xbox E3 2019 – Indie válogatás
dreampage 2019. Jun. 10.

Független fejlesztésű produkciókból sincs hiány a 2019-es E3-on. Velük együtt Xbox One-ra összesen több, mint kétezer játék áll fejlesztés alatt – most megnézhetünk néhányat közelebbről is, köszönhetően a rendezvénynek.

A Microsoft 2019-es E3 konferenciája nem szűkölködött indie játékokban, ezt mindenképp megállapíthatjuk. Művészi kalandok, online multiplayer lövöldék, meglepő thriller, színek és formák változatos világa tárult a nézők szeme elé. Akinek a szeme vasárnap este tízkor nem volt már nyitva, az most bepótolhatja a legérdekesebb indie címeket, melyek Xbox One-ra érkeznek, sok közülük a megjelenés napjától Xbox Game Pass tagsággal is játszható lesz.

Twelve Minutes – Talán a show legérdekesebb indie produkciója volt ez a thriller, ami egyetlen helyszínen játszódik, és tizenkét perc szörnyű eseményeit dolgozza fel. Sikerül meggyőzni a feleségünket, hogy valaki az életünkre tör, vagy újra és újra át kell élnünk a borzalmakat? Az időhurokba került, hátborzongató kaland egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal.

Crossfire X – A Smilegate Entertainment Ázsiában óriási sikernek örvendő taktikai lövöldözős játéka konzolokon elsőként Xbox One-on lesz elérhető. A játék több, mint 650 millió felhasználót tud maga mögött. Két katonai frakció küzd egymás ellen többféle játékmódban, de lesz egyjátékos kampány is.

Spiritfarer – Ebben a keserédes indie játékban egy hajóst alakítunk, aki az elhunytaknak segít átkelni a túlvilágra. Saját hajót építhetünk, amivel bejárhatjuk a világot, és összebarátkozunk a különböző szereplőkkel. Gazdálkodás, bányászat, halászat is része a kalandnak, amiben kétfős koop is lesz.

RPG Time: The Legend of Wright – Kicsengettek, egy fiatal, feltörekvő játékfejlesztő viszont az üres osztályteremben marad, hogy kézzel rajzolt szerepjátékát csiszolgassa. Ebben a különleges látványvilágú játékban mi is segíthetünk neki. Megjelenés valamikor 2020-ban.

Way to the Woods – Egy őz és a gidája hazafelé tartanak egy elhagyatott, számukra ismeretlen világban. A külső nézetes kalandjátékot jórészt egyetlen ember fejleszti, és a Steven Universe zeneszerzői is a projekt mögött állnak. Megjelenés ugyancsak jövőre.

Végül jöjjön a szokásos indie válogatás, egy méretes összeállítás további készülő ID@Xbox játékokból. Sokuk tehát Xbox Game Pass tagsággal is letölthető lesz a megjelenésük napján. Afterparty, Creature in the Well, Riverbond, Dead Static Drive és sok más cím, amik így teljessé tették a 2019-es Xbox E3 megszokott indie szeletét.

Érdemes lesz figyelni a megjelenéseket, aki pedig még nem váltott Xbox Game Pass tagságot (akár ezek, akár más játékok miatt), az most megteheti, akár az új Ultimate változattal is. Ez egyben tartalmazza az Xbox Live Goldot, a konzolos és a PC-s Game Pass hozzáférést is. További információk, részletek, összehasonlító táblázat és feliratkozás a hivatalos honlapon található.