Xbox E3 2019 – További újdonságok
dreampage 2019. Jun. 10.

A Microsoft E3-as konferenciája tele volt játékokkal (összesen 60 címet láthattunk), így a legnagyobb, illetve a belsős fejlesztések mellett ideje megemlékeznünk a műsorban látott többi, nem kevésbé érdekes alkotásról is.

Tömve volt játékokkal a Microsoft 2019-es E3-as konferenciája, ahogy azt kell. Egymást érték a trailerek, ezúttal belsős (Xbox Game Studios) és külsős produkciók vegyesen. Az első összefoglalóból kimaradt, de nem kevésbé jelentős játékokról most következzen egy gyors felsorolás, a teljesség igénye nélkül.

The Outer Worlds – Az Obsidian Entertainment ígéretes, gyönyörű nyílt világú RPG-je új trailert kapott, amelyből a megjelenési dátum is kiderült. 2019. október 25-én érkezik Xbox One-ra.

Dying Light 2 – Négyszer nagyobb várossal, taktikusabb harccal és új parkour képességekkel tér vissza a népszerű zombis akciójáték, méghozzá 2020 tavaszán.

Blair Witch – A Layers of Fear készítőinek minden eddiginél félelmetesebbnek tűnő pszichológiai horrorja tényleg rémisztő, jó értelemben. A durva horrorjáték augusztus 30-tól kapható.

Elden Ring – Hidetaka Miyazaki (Dark Souls) és George R.R. Martin (Trónok Harca) közös játéka egy fantasy szerepjáték lesz, vélhetően nem kezdőknek való kihívással. Sötét fantáziavilág és halál minden sarkon, a FromSoftware eddigi legnagyobb játékában. Hogy mikor, az sajnos egyelőre kérdés.

Tales of Arise – Gyönyörűséges új JRPG (japán szerepjáték) készül Xbox One-ra a Bandai Namco kiadásában. A régóta népszerű Tales of… sorozat látványban abszolút szintet lép, de az új játékra csak valamikor 2020-ban számíthatunk.

Dragon Ball Z: Kakarot – Verekedős szerepjáték, amelyben Goku életét élhetjük. Harc, edzés, horgászat, és sok minden más a Toei Animation ígéretes produkciójában.

És ezzel még nincs vége – a nagy kiadók (Bethesda, Ubisoft, Square-Enix) is sorra fedik fel új játékaikat az E3-on, és nem pihennek az indie fejlesztők sem. Független produkciók egész sora érkezik Xbox One-ra idén és a jövőben is. A konzolra összesen több, mint 2000 játék áll jelenleg aktív fejlesztés alatt, úgyhogy ez csak a jéghegy csúcsa, így a nyár elején.