Xbox E3 konferencia összefoglaló
dreampage 2018. Jun. 11.

Megtartotta rendes éves E3 konferenciáját a Microsoft, ahol Phil Spencer Xbox vezetésével képet kaphattunk az Xbox jövőjéről. Ez a jövő jó sok játékot tartogat.

Komoly bejelentéssel kezdődött a Microsoft E3-as konferenciája: a Halo következő részét nem Halo 6-nak hívják, az új – egyelőre megjelenési időpont nélküli – játék címe Halo: Infinite. Ez a 343 Industries új Slipspace grafikus motorjára épül, és Master Chief legnagyobb (utolsó?) kalandja lesz.

A későbbiekben elhangzott, hogy a Microsoft komolyan veszi az exkluzív játékok fejlesztését, úgyhogy belefogtak a first-party stúdiórendszer bővítésébe. Santa Monicában megalakult egy vadonatúj stúdió The Initiative néven, amely AAA kaliberű élményekért lesz felelős a jövőben. Rajtuk kívül négy további stúdió csatlakozott a Microsofthoz:

  • Undead Labs (State of Decay sorozat)
  • Playground Games (Forza Horizon sorozat, és egy új nyílt világú kalandjáték)
  • Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice)
  • Compulsion Games (We Happy Few)

Az Xbox konferencián összesen 50 Xbox One játékról láthattunk trailert vagy komolyabb bemutatót, ezek közül 18 – ideiglenes vagy végleges – exkluzív, és 15 játékot most láthattunk először mozgásban. Olyan címek debütáltak itt, mint a The Division 2, a Dying Light 2, a Jump Force, a Tales of Vesperia Definitive Edition, a FROM SOFTWARE új játéka, a Sekiro: Shadows Die Twice és még több tucat más. Mi a közös az összesben? Mindegyik cím Xbox One X-en fut majd a legjobban a konzolok közül.

Tovább bővül az Xbox Game Pass is. Az E3-as konferencia napjától elérhető a szolgáltatásban a The Division, az Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited és a Fallout 4. Természetesen az összes jövőbeni Xbox exkluzív is a megjelenés napján bekerül, mellettük pedig több külsős cím is, mint például az Ashen, az Afterparty vagy a Warhammer: Vermintide 2.

Persze ahogy mindig, úgy most is az exkluzív játékokat övezte a legnagyobb figyelem, úgyhogy nézzük is, mivel készül a Microsoft a közeli és a távolabbi jövőben.

Halo: Infinite – Master Chief legnagyobb kalandja, egy teljesen új grafikus motor, 60 fps, és borzongatóan nosztalgikus Halo zene.

Ori and the Will of the Wisps (2019) – Gyönyörű új trailert kaptunk a Moon Studios platformeréről, amely láthatóan az első rész hangulatát viszi tovább, de még szebb formában.

Crackdown 3 (2019. február 22.) – Lassan alakot ölt a régóta várt folytatás, jövő februárban megkezdhetjük a pusztítást.

Sea of Thieves kiegészítők (2018. nyár és ősz) – A Rare kalózos játéka új területekkel, ellenfelekkel és tennivalókkal bővül az elkövetkező hónapokban.

Forza Horizon 4 (2018. október 2.) – Naná, hogy jön az új Forza Horizon! A helyszín ezúttal Nagy-Britannia, és óriási szerepet kapnak a dinamikus évszakok, amik nemcsak kinézetben, de játékmenetben is megváltoztatják a tájat. Egy teljesen online, osztott világot kapunk, amelyben könnyebb lesz kommunikálni is a többiekkel. Xbox One X-en végre 60 fps-ben is játszhatunk vele.

Battletoads (2019) – Visszatér a Rare legendás játéka, egy teljesen új 2.5D-s akciójáték keretében. Sajnos a rövid teaser videón kívül mást nem tudtunk meg róla.

Gears of War 5 (2019) – A The Coalition már javában fejleszti a Gears of War 5-öt, amely nemcsak látványban emeli új szintre a sorozatot, de személyesebb történettel is fog szolgálni. A videó önmagáért beszél.

A show befejezése jópofa volt, Phil Spencer beszédét egy adáshiba szakította félbe, aminek a végén ott volt, igen, a Cyberpunk 2077 in-game trailere. A CD Projekt Red látványos szerepjátékának még nincs megjelenési időpontja, de döbbenetes a hangulata, és persze ez is Xbox One X javításokkal érkezik majd.

A játékok mellett azt is megtudhattuk, hogy a Microsoft már a jövőre is gondol: az Xbox Game Pass bővítése mellett egy teljes értékű streaming szolgáltatáson is dolgoznak, amivel bárhol, bármilyen eszközre (Xbox konzolra, Windows 10 PC-re vagy okostelefonra) lehet majd streamelni a játékokat. De nem ér véget a konzolok kora sem: már javában folyik a következő Xbox fejlesztése.

50 játék, rengeteg új videó, új first-party stúdiók, és egy nagyon mély elköteleződés a jövőre nézve. Ezt kaptuk dióhéjban a 2018-as Xbox E3 konferenciától. Most pedig lehet emészteni ezt a sok előzetest, és persze várni a jobbnál jobb játékokat – amik mind Xbox One X-en lesznek a legjobbak.