Xbox Game Pass-ban debütál az Operencia
dreampage 2019. Jan. 30.

Konzol exkluzívként, kizárólag Xbox One-ra jelenik meg a magyar Zen Studios új dungeon crawler játéka, az Operencia: The Stolen Sun. Ennél is jobb hír, hogy a játék a megjelenése napjától Xbox Game Pass tagsággal is játszható lesz.

Izgalmas bejelentés a hét közepén: a budapesti Zen Studios közölte, hogy PC mellett Xbox One-ra is megjelenik az Operencia: The Stolen Sun, a stúdió saját fejlesztésű dungeon crawler játéka, amely a Microsofttal együttműködésben rögtön Xbox Game Pass-ban debütál, vagyis a játékbérlettel rendelkezők a megjelenés napján letölthetik az új kalandot.

Az Operencia: The Stolen Sun a hagyományos, belső nézetes dungeon crawler műfajt ötvözi modern megoldásokkal, a világát pedig a közép-európai mitológia ihlette. A játékban feltűnik számos történelmi magyar helyszín (például Déva vára, Bálványos) és karakter (Attila, a hét vezér és sokan mások), vagyis számunkra különösen kedves a projekt. A történet szerint a Napkirályt elrabolja egy rejtélyes erő, ezzel Óperencia világa sötétségbe borul.

A játékról további részletek is ismertek:

  • 13 egyedi helyszín
  • 50 féle ellenség
  • 7 játszható és fejleszthető karakter
  • Unreal Engine grafika
  • Nagyzenekari soundtrack Grósz Arthur jóvoltából

A műfajhoz hűen a harcok körökre osztott formában zajlanak, a helyszíneket pedig rácsszerkezetben fedezhetjük fel, de a Zen Studios számos nehézségi beállítást ígér, így például limitálhatjuk a mentések számát, ki-be kapcsolhatjuk a permadeath és az automatikus térképezés funkcióját is.

Az Operencia: The Stolen Sun egyelőre nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal, valamikor 2019-ben érkezik, PC (Windows Store és Epic Games Store) mellett Xbox One-ra. Egyúttal ez lesz az első olyan magyar fejlesztésű játék, ami rögtön Game Pass-ban is játszható lesz.