Xbox Game Pass for PC – Vége a béta időszaknak
dreampage 2020. Sep. 14.

Egészen mostanáig béta formában üzemelt a Windows 10 PC-kre szabott Xbox Game Pass szolgáltatás, ettől a héttől viszont végleges formában, teljes gőzzel üzemel. Rövid összeállítást is kaptunk arról, milyen játékok várhatók hamarosan.

A Microsoft havidíjas játékbérlet-szolgáltatása, az Xbox Game Pass immár bőven túl van a 10 millió előfizetőn, Xbox konzolokon és Windows 10 rendszerű PC-n is elérhető. Utóbbi egészen mostanáig bétateszt formában üzemelt, de ettől a héttől elhagyható az utótag: most már a számítógépes szolgáltatás is hivatalos minőségben működik, és a konzolos társához hasonlóan egyre több premier játékot kap. A PC-s Game Pass nem egyszerű tükre a konzolos tagságnak, sok PC exkluzív, illetve olyan játék is bekerül, ami kifejezetten a PC-s játékosok igényeihez készült – így például stratégiai vagy menedzser játékok, taktikai RPG-k és sok minden más. Nemrég olyan címekkel gazdagodott a szolgáltatás, mint a Microsoft saját Age of Empires sorozata, a Microsoft Flight Simulator, vagy éppen a nyár legjobb RPG-je, a Crusader Kings III, ráadásul mind a megjelenés napján bekerült.

Ahogy konzolon, úgy PC-n is már több, mint 100 játék érhető el Game Pass-ban, ezek mindegyike a Microsoft Áruházból tölthető le PC-re, egyenesen a Store alkalmazásból, vagy a dedikált Xbox applikációból, ahol könnyen lehet böngészni a Game Pass játékok között. A béta időszak végéhez közeledve egy új trailert is kaptunk hozzá, amit nem kell kommentálni: játék játék hátán.

Az Xbox Game Pass for PC tagság első hónapja az új feliratkozóknak csak 300 Ft, utána pedig havi 1390 forintba kerül. Természetesen, aki Xbox Game Pass Ultimate tagsággal rendelkezik, annak nem kell külön feliratkoznia, hiszen abban benne van a PC-s tagság is. Így nem marad más hátra, mint valahogy időt keríteni erre a sok játékra.

Az Xbox Game Pass for PC tagságról további információk, gyakran feltett kérdések és az ezekre adott válaszok, illetve a feliratkozás lehetősége is megtalálható ezen az oldalon.