Xbox @ Gamescom 2017
dreampage 2017. Aug. 20.

A júniusi E3 után augusztus végén a Microsoft a Gamescomon is képviselteti magát. Lesznek élőben nézhető előadások, helyi rendezvények és új bejelentések is, az Xbox stand pedig az egész rendezvény ideje alatt nyitva tart.

Augusztus végén ismét megnyitja kapuit a világ legnagyobb nyilvános játékkiállítása, a Gamescom. A helyszín ismét Köln, a látogatók pedig most is kipróbálhatják a legújabb játékokat. A Microsoft is kint lesz, ki lehet próbálni az Xbox One X-et, és az őszi, illetve jövő tavaszi játékkínálatot. Ez lesz az első alkalom, hogy Európában látható és játszható lesz az új konzol. A Microsoft összesen 27 játékot visz ki a rendezvényre, többek között ott lesz a Forza Motorsport 7, az Age of Empires: Definitive Edition és a Sea of Thieves is. Két élő műsor is lesz, a következő időpontokban:

Xbox @ Gamescom Live

2017. augusztus 20. (vasárnap) 21:00 órától

Nem hagyományos „konferencia”, inkább beszélgetős műsor. A két házigazda, Graeme Boyd és az Xbox Németországtól Maxi Graeff mutatnak be játékokat, beszélgetnek fejlesztőkkel, de lesznek új hírek és bejelentések is. Azok, akik Mixeren nézik majd az élő adást, meglepetésekre és ajándékokra is számíthatnak.

Age of Empires @ Gamescom Live

2017. augusztus 21. (hétfő) 21:00 órától

A Microsoft az Age of Empires sorozat 20. évfordulóját ünnepli. Lesznek beszélgetések veterán rajongókkal, az eredeti játék fejlesztőivel, és most először láthatjuk akcióban a teljesen felújított játékot, a Definitive Edition-t. Ez is nézhető lesz élőben, Mixeren.

Xbox Fanfest és az Xbox stand

Augusztus 22-től, vagyis keddtől a helyszíni látogatók részt vehetnek az Xbox Fanfesten, ami egy speciálisan a rajongók számára szervezett játékos, beszélgetős esemény. Az Xbox stand pedig természetesen végig nyitva áll – aki kibírja a sorban állást, az az első európaiak között próbálhatja ki az Xbox One X-et, és láthatja a legújabb játékokat.

Az Xbox stand nyitvatartási ideje:

  • augusztus 22. (kedd) 9:00-19:00 (sajtó nap)
  • augusztus 23-26. (szerdától szombatig) 9:00-20:00

Aki kilátogat a rendezvényre, annak nagyon jó szórakozást, a többieknek pedig érdemes az Xbox Mixer csatornájára hangolni, mert az élő adások mellett további bejelentkezések is várhatók a helyszínről.