Xbox Gamescom 2019 összefoglaló
dreampage 2019. Aug. 19.

Az ősz nagy exkluzívja, a Gears 5 volt a 2019-es Xbox Gamescom legnagyobb sztárjátéka, de azért más érdekességekről is lehullt a lepel. Megtartották az Inside Xbox adást és a többi konferenciát, így megismerhettük az idei show legnagyobb újdonságait.

Elkezdődött a 2019-es Gamescom, konferenciákkal és élő adásokkal, ahogy azt kell. A prezentációk között volt az Inside Xbox legújabb kiadása is, amelyben jobban szemügyre vehettük a szeptemberben érkező exkluzív játékot, a Gears 5-öt, két új kontrollert és néhány külsős játékot is. A szöveg helyett beszéljenek inkább a videók, dióhéjban a kölni show legnagyobb újdonságai.

A Bohemia Interactive Xbox One exkluzív túlélő-akciójátéka, a Vigor végre elkészült, az 1.0-ás verzió pedig az ígéreteknek megfelelően free-to-play, vagyis most már ingyenesen letölthető. Ebből az alkalomból új trailert is kaptunk hozzá.

Ahogy az várható volt, a műsor legnagyobb sztárja a Gears 5 volt. Az E3-on a vadonatúj játékmódot, az Escape-et láthattuk akcióban, most a népszerű Horda mód volt soron.

Természetesen nem ez az egyetlen videó, amit ma a The Coalition játékából láthattunk. Némi ízelítőt kaptunk a kampányból is, ez a trailer alább látható.

Érkezik két új Xbox kontroller, a Sport Blue és a Night Ops Camo, mindkettő egy-egy népszerű sorozat következő kiadása. Természetesen minden extrával rendelkeznek, amivel az alap kontrollerek, így Windows 10-hez is használhatók Bluetooth kapcsolattal.

A show természetesen nem ennyiből állt. Olyan címek kaptak új trailert vagy bejelentést, mint például a Greedfall, a Wasteland 3, az Empire of Sin, Port Royale 4, The Surge 2, Destiny 2: Shadowkeep, de most hullott le a lepel olyan játékokról is, mint az Everspace 2, Kerbal Space Program 2, Disintegration és sok más. A videókért az Xbox YouTube csatornára érdemes ellátogatni, ahol a teljes Inside Xbox adás is visszanézhető.

Ezzel még nincs vége az idei Xbox előadásoknak és rendezvényeknek – a Gamescom után novemberben, Londonban kerül megrendezésre az X019, ahol további hírekre számíthatunk, remélhetőleg már a jövő évet illetően is.