Xbox Live probléma
dreampage 2014. Nov. 05.

Az elmúlt órákban üzemzavar történt az Xbox Live szolgáltatásban, jelenleg sem bejelentkezni, sem online játszani nem lehet. A hiba mindkét Xbox konzolt és az xbox.comot is érinti.

Ne lepődj meg, ha hazaérve nem tudsz belépni az Xbox Live-ra. Az állapotjelző oldal szerint a bejelentkezés minden platformon "korlátozott", ami azt jelenti, hogy megfelelő internet kapcsolat esetén is jó eséllyel nem fogsz tudni bejelentkezni. Az xbox.comon nem elérhető a saját profil, a barátlista és az Xbox Áruház sem.

A hiba nem a Te készülékedben, de valószínűleg nem is csak az Xbox rendszerben van, ugyanis pillanatnyilag a Microsoft fiók belépés sem működik. A Windows 8 Áruház, az Outlook levelező és a OneDrive online tárhely viszont üzemel.


A problémáról a Microsoft tud, és dolgoznak rajta. Figyeljétek folyamatosan az Xbox Live státusz oldalt, ha változás van, itt jelzik majd.

FRISSÍTÉS #1 (17:10): Xbox 360-on elméletileg már elhárult a probléma, Xbox One-on azonban még nem lehet bejelentkezni. Az xbox.comon újra működik az Áruház.

FRISSÍTÉS #2 (19:45): Egyelőre még mindig csak a "dolgozunk rajta" üzenet fogadja a látogatókat az amerikai Live státusz oldalon.

FRISSÍTÉS #3 (20:03): Jó hír! Az Xbox csapat megtalálta és kijavította a hibát, most már Xbox One-on is be lehet jelentkezni, és minden szolgáltatás újra működik. Ha még nem látjátok, kapcsoljátok ki a konzolt, majd újra be, most már elvileg jónak kell lennie.