Xbox One-ra jön Ethan Carter
dreampage 2018. Jan. 05.

Többéves csúszással ugyan, de végre a Microsoft konzoljára is megjelenik a The Astronauts gyönyörű és rejtélyes kalandjátéka. A The Vanishing of Ethan Carter Xbox One X támogatással érkezik, és nem is kell sokat várnunk rá.

Nem ment valami gyorsan, de erre mondják, hogy jobb később, mint soha. Több, mint három évvel az eredeti PC-s megjelenés után Xbox One verziót kap a The Vanishing of Ethan Carter. A jó hír, hogy az eltelt időben megjelent az Xbox One X, így nem egyszerű portot kapunk – ez lesz a legszebb konzolos verzió, amit így akár 4K felbontásban is élvezhetünk.

A játék egy nyílt világú, történet-orientált kaland, amelyben egy paranormális tevékenységekkel foglalkozó nyomozót alakítunk. Paul Prospero levelet kap egy tizenkét éves fiútól, aminek nyomán ellátogat Red Creek Valley-be, ahol rejtélyes gyilkosságok történtek. Hamar kiderül, hogy a kis bányászfaluban természetfeletti jelenségek uralkodnak, így különleges képességeinkre is szükség lesz a rejtély megoldásához.

A The Astronauts kalandjátéka sok elismerést kapott hangulata, játékmenete, és nem kevésbé a szinte fotorealisztikus grafikája miatt, amit a különleges fotogrammetriai eljárásnak köszönhet (ezt az eljárást használja egyébként a Forza Motorsport 7 is). Az Xbox One X tulajok mindezt teljes pompájában élvezhetik majd, stabilabb képfrissítéssel és 4K felbontásban.

Nem is kell már sokat várnunk a játékra (mondjuk vártunk eleget): az Xbox One verzió január 19-én jelenik meg, és már előrendelhető az Áruházból. 3,990 forintért kellemes tél közepi kikapcsolódásnak ígérkezik.