Xbox One-ra jön a Conan Exiles
dreampage 2016. Nov. 23.

Új bejelentés is jut erre a hétre: jövő tavasszal Xbox One-ra is megjelenik a Funcom új túlélő játéka, a barbároktól és vérszomjas szörnyektől nyüzsgő Conan Exiles.

Száműzött vagy. Kitaszítottak otthonról, és egy barátságtalan tájon találod magad. Az egyetlen feladatod, hogy eszközöket barkácsolj magadnak, élelmet szerezz, és valahogy túléld ezt a kegyetlen vadont. A pusztaság senkit nem kímél: vérszomjas kannibálok, halálos állatok, veszedelmes homokviharok állják utadat. De hát erre születtél: barbár vagy Conan világában.

Egy nyílt világú túlélő játékkal van tehát dolgunk, amelyben ételt és vizet kell szerezni, menedéket kell építeni, majd innen kiindulva legendává válni. Az egyszerű viskóból később egész település válhat, túlélőből hadvezér lehetsz, aki leigázza a még nála is barbárabb népeket. Ami a Conant megkülönbözteti a hasonszőrű játékoktól, az néhány egyedi játékmechanika. Lehetőség lesz például NPC-ket foglyul ejteni, és munkára kényszeríteni, ősi civilizációk varázslatos tárgyait felfedezni, vagy épp a hatalmas istenek egyikét imádni, akinek gigászi avatárja a harcokban is segít.

Az Xbox One verzió bejelentése mellé kedvcsinálót is kaptunk, ám ez még a PC változatból van.

A Conan Exiles valamikor 2017 tavaszán lesz elérhető a Game Preview program részeként. A fejlesztők komoly reményeket táplálnak iránta, így mindenképp várják a visszajelzéseket, és igyekeznek tökéletesre csiszolt állapotban kiadni a végleges verziót. Akit további részletek is érdekelnek a játékkal kapcsolatban, az a hivatalos honlapon tájékozódhat.