Xbox One-ra jön a Machinarium
dreampage 2020. Apr. 02.

Úgy tűnik, az idei április ilyen bepótlós hónap. Az Obduction mellett egy másik régi hiányzó, a Machinarium is megérkezik Xbox One-ra. Az Amanita Design népszerű kalandjátéka várhatóan a hónap közepén jelenik meg.

Rendszeresen visszatérő probléma az Xbox One játékkínálatával, hogy sok híres cím (még ha kisebb produkciók is) hiányzik belőle. Hamarosan egy újabb ilyen lyukat foltozhatunk be, ugyanis egy régi, de örökzöld kalandjáték jelenik meg a Microsoft konzoljára. A Machinarium eredetileg 2009-ben jelent meg gyakorlatilag minden platformra. Most, több, mint egy évtizeddel később mi is örülhetünk neki.

A Machinarium egy klasszikus „point & click” kalandjáték, amelynek főszereplője egy kis robot, Josef. A szeméttelepen ébredő géplény a városba indul, ahol felfedezi a gonosz Black Cap Brotherhood összeesküvését. A feladata innentől megvédeni a várost, megmenteni a barátnőjét, Bertát, mindezt persze logikai feladványok megoldásával. A cseh Amanita Design alkotása a műfaj egyik örökzöldje, így örvendetes, hogy még ha ennyi idő után is, de kapunk Xbox One verziót.

A Machinarium az elérhető adatlapja szerint 2020. április 16-án jelenik meg Xbox One-ra. Előrendelés még nincs, a játék az alábbi oldalról lesz elérhető.