Xbox One-ra jön a SOMA
dreampage 2017. Nov. 20.

Több, mint két év után végre a Microsoft konzoljára is megérkezik az elmúlt évek egyik legjobb túlélő-horror játékának tartott Soma. A várakozásért cserébe konzol exkluzív játékmódot kapunk.

2015-ben robbant be a köztudatba a Frictional Games (Amnesia) kalandjátéka, a Soma, amelyet bár túlélő-horrorként szokás emlegetni, valójában ennél mélyebb kérdéseket feszeget. A nyomasztó, víz alatti PATHOS-II kutatóállomáson játszódó történet egy tragédia utáni világot fest elénk, amelyben nemcsak a túlélők, hanem az őket körülvevő gépek is a választ keresik arra, mit jelent embernek lenni. A helyzetet néhány gyilkos szörny megjelenése rontja, amik elől csak elbújni lehet, harcba szállni velük nem.

A fentiek miatt harc egyáltalán nincs a játékban, van viszont felfedezés, feladványok megoldása és lopakodás – mindezt pedig átszövi a nagybetűs hangulat. A fejlesztők szerették volna, ha minél többen átélhetik a kalandot, méghozzá a játék gyenge pontjának számító szörnyes részek nélkül, úgyhogy az Xbox One változatba bekerül egy Safe Mode nevű lehetőség, amiben a halál és a ránk leselkedő veszélyek nélkül játszhatjuk végig a történetet.

Maguk a fejlesztők egyébként inkább „narratív sci-fi élménynek” nevezik a játékot, semmint horrornak. Meglátjuk, mit sikerül kihozni az Xbox One verzióból – a játék december 1-jén jelenik meg a Microsoft platformjára, és 5,990 forintba kerül. Előrendelni az alábbi linken lehet.