Xbox One-ra jön a Starpoint Gemini: Warlords
dreampage 2017. May. 29.

A sikeres második rész után a Kis Zöld Emberkék hamarosan Xbox One-ra költöztetik sci-fi sorozatuk legújabb epizódját is. A Warlords az ígéretek szerint új szintre emeli a konzolos űrstratégiákat.

A napokban jelent meg PC-re a Little Green Men Games legújabb sci-fi stratégiai szerepjátéka, a Starpoint Gemini: Warlords. A sorozat előző része, a Starpoint Gemini 2 kapható Xbox One-ra, és egy elég jól sikerült konzolos port lett. A fejlesztők ezt most tovább viszik – a harmadik rész már kifejezetten az Xbox One képességeit szem előtt tartva készült.

Az alapfelállás az új játékban hasonló az előzőekhez – adott egy nagy, teljesen szabadon bejárható univerzum, amelyben különböző frakciók küzdenek a hatalomért, akár a diplomácia, akár a fegyveres konfliktusok színterén. Mi ebben a helyzetben kell, hogy boldoguljunk, saját bázissal és flottával. Ellentétben viszont az előző résszel, a Warlords egy komoly 4X réteget is kapott. A valós idejű űrhajózás és harc mellett szerepet kap a stratégia, a bázis fejlesztése, és sok minden más is. A fejlesztők elmondása szerint tartalomban és lehetőségekben az új játék többszörös méretű az előző részhez képest. Az Xbox One változat pedig minden extrát és DLC-t alapból tartalmazni fog, ami addig megjelenik.

Optimalizálják a kezelőfelületet is, hogy Xbox irányítóval is tökéletesen kezelhető legyen a játék, a továbbfejlesztett Whale grafikus motort pedig már alapból a Microsoft konzoljához szabták, így amikor megjelenik, egy nagyon szép és csiszolt kalandra számíthatunk.

A Starpoint Gemini: Warlords 2018 februárjában jelenik meg Xbox One-ra, és bár ez még odébb van, nagyon úgy tűnik, hogy az egyik legjobb sci-fi játék lesz a platformon, RPG és stratégiai témában mindenképp. Reméljük, a Kis Zöld Emberkék ügyesen dolgoznak.