Xbox One-ra jön a Trailmakers
dreampage 2018. Feb. 02.

A napokban jelentették be, hogy az egykori Press Play tagokból verbuválódott Flashbulb Games új játéka, az építős-járműves Trailmakers hamarosan Xbox One-on is elrajtol.

Szomorú hír volt, amikor a Microsoft 2016 márciusában bezárta a kötelékébe tartozó Press Play stúdiót, akik olyan játékok mögött álltak, mint a Max: The Curse of Brotherhood vagy a Kalimba. A szellemi érték szerencsére nem veszett el, a cég alapítói új stúdiót hoztak létre, és most már Flashbulb Games néven folytatják a munkát. Első játékuk a Trailmakers, ami PC mellett Xbox One-ra is megjelenik – jelentették be tegnap.

A Trailmakers egy rész építkezés, egy rész verseny. A hatalmas, nyílt világú játék célja, hogy eljussunk a bolygó másik felé lévő célvonalig, ehhez pedig szó szerint bármilyen eszközt bevethetünk. A rendelkezésre álló alkatrészekből és más építőelemekből bármilyen járművet létrehozhatunk, amivel keresztül kell vágni sivatagon, árkon-bokron. A civilizációtól távol nekünk kell vadászni az erőforrásokra, a járművet pedig folyamatosan alakítani kell a terep aktuális kihívásainak megfelelően.

De a Trailmakers nem autós játék! Bármi, ami gurul, lebeg vagy repül, járműnek számít, úgyhogy földi, vízi és légi alkalmatosságok egyaránt játszanak. A játék egy egyszerűen kezelhető, de összetett szerkesztővel érkezik, amivel gyerekjáték összerakni a járgányokat, onnantól pedig csak az ügyességen és a szerencsén múlik minden.

A Trailmakers az Xbox Game Preview programban debütál valamikor 2018-ban, a végleges megjelenés is még az idén várható. Érdekes lesz látni, hogy vajon a Max-, a Tentacles sorozat és a Kalimba fejlesztői mire mennek ebben a látványos és új műfajban.