Xbox One-ra jön a War Thunder
dreampage 2017. Oct. 30.

A Gaijin Entertainment háborús multiplayer játéka több év várakozás után végre a Microsoft konzoljára is ellátogat, a teljes tartalom mellett Xbox One X támogatással. Készülhetünk az összecsapásra földön, vízen és levegőben.

Rövid közleményben tudatta az orosz Gaijin Entertainment, hogy tankos, hajós és repülős játékuk, a free-to-play War Thunder nemsokára Xbox One-ra is elkészül. Ez nagy szó, mert a produkció az egyik legnépszerűbb ilyen jellegű játék (például a World of Tanks mellett), és nincs még egy olyan alkotás, amelyben a játékosok tankok, repülőgépek és hajók irányításával csaphatnának össze.

A játékban összesen több, mint 800 féle szárazföldi, vízi és légi jármű választható vagy nyitható meg, amik számtalan valódi háborús helyszín által ihletett térképen használhatók. A játék a spanyol polgárháborútól a hidegháborúig terjedő időszakot öleli fel, ezekből az évtizedekből láthatunk különféle harci szerkezeteket. A multiplayer játékmódok mellett PvE is van, itt gépi ellenfelek támadó hullámait kell visszavernünk.

Anton Yudintsev, a Gaijin vezetője így nyilatkozott az Xbox One verzióról:

„Játékosaink nagyon sokszor kérték, hogy hozzuk el Xbox One-ra a War Thundert, és egy ideje már készültünk erre. Nemrég sikerült megegyezésre jutnunk a Microsofttal, hogy az ő konzoljukon is fusson a játék, és most örömmel osztjuk meg veletek ezt a hírt!”

A fejlesztők későbbre ígértek konkrét részleteket a játékkal kapcsolatban. Annyi biztos, hogy lesz Xbox One X támogatás – a legerősebb konzolon 4K felbontásban lesznek élvezhetők a csaták.