Xbox One-ra jön az Astroneer
dreampage 2016. Sep. 23.

A világűr szerelmesei már így is számtalan minőségi játékból válogathatnak Xbox One-on, de hamarosan még tovább bővül a kínálat. Jön az Astroneer, a System Era fejlesztésében.

Az Astroneer egy kooperatív felfedezős, építkezős játék a világűrben, illetve mindenféle bolygókon. A távoli jövőben már nem okoz gondot az embereknek, hogy szinte bármilyen égitest felszínére lépjen, mi pedig egy ilyen űrhajóst alakítunk majd, aki a galaxisban kalandozik társaival együtt. A rendelkezésre álló eszközökkel építhetünk saját bázisokat, egyedi járműveket, és közben mindenféle kincseket és titkos ereklyéket is találhatunk. A dolog azért egyszerűbben működik, mint mondjuk a Minecraft, szóval nem kell attól tartani, hogy egy újabb bányászprogramot kapunk. Itt inkább a felfedezésen és a kalandozáson lesz a hangsúly.

A játék bolygói procedurálisan generált világok, és egyedi helyek, de ami igazán komoly, hogy a bolygó teljes anyaga kibányászható, átalakítható, így akár komplett égitesteket is átformálhatunk kényünk-kedvünk szerint. A kooperatív mód négy főt támogat.

Az Astroneer idén decemberben jelenik meg a Game Preview Program keretében, Xbox One-ra és Windows 10-re is, a teljes verzió pedig valamikor jövőre várható.