Xbox One-ra repülnek a tigrisek
dreampage 2017. Oct. 18.

PC után hamarosan Xbox One-ra is megjelenik az Ace Maddox II. világháborús repülős játéka, a Flying Tigers: Shadows Over China. A játék ritkán látott helyszínek fölé repít, így új módon láthatjuk majd az ázsiai hadszínteret.

Friss bejelentés, miszerint a svéd Ace Maddox világháborús repülős játéka, a Flying Tigers: Shadows Over China konzolokon kizárólag Xbox One-on jelenik meg. A játék a második világégés egyik kevéssé ismert történetét, a szövetségesek Japán elleni légi hadjáratát mutatja be, történelmi események által ihletett küldetések során.

A helyszín Kína, Burma és India, a cselekmény pedig a világháború egyik kevésbé ismert szelete: egy titokban létrehozott amerikai csapat, az AVG (American Volunteer Group) védte Kínát a japán légierőtől 1941-ben. Az ő történetüket dolgozza fel a játék a legérdekesebb csaták felelevenítésével.

Játékmenetét tekintve a Flying Tigers inkább az akcióra és a látványos manőverekre helyezi a hangsúlyt, de az irányítás élethű, vagyis a szimuláció és az árkádos szórakozás ötvözetét kapjuk. Amerikai, brit, orosz és japán repülőgéptípusokat is vezethetünk majd. Ezen kívül a játék ezeket ígéri:

  • Korhű módon létrehozott környezetek
  • Valódi zenekarral feljátszott soundtrack
  • Több, mint 20 repülőgép
  • 16 fős online multiplayer
  • Belső és külső nézet

Megjelenési időpont még nincs, de a fejlesztők szerint a játék „hamarosan” elérhető lesz Xbox One-ra. Külön kiemelték, hogy az alkotás teljes egészében mentes a mikrotranzakcióktól, így egy teljes, igényes csomagot kapunk a pénzünkért.