Xbox One Dashboard Update részletek
dreampage 2018. Jan. 09.

2018-ban tovább folytatódik az Xbox One Dashboard frissítése. A játékosok visszajelzései nyomán hamarosan új funkciókat kapunk, amik elsősorban a közösségi funkciókat teszik még használhatóbbá.

Nemsokára érkezik a következő Xbox One frissítés – tette közzé a Microsoft tegnap a hivatalos nemzetközi blogján. Most nem kell olyan horderejű változtatásokra számítani, mint tavaly ősszel. A 1802-es verziószámú frissítés (ami így valószínűleg februárban válik elérhetővé mindenki számára) elsősorban a közösségi funkciókra és az achievementekre koncentrál.

A februári frissítésben a következő újdonságok kapnak helyet:

  • Legközelebbi achievementek megtekintése – Az Xbox Guide menüben lehetőség lesz kilistázni a megnyitáshoz legközelebb álló achievementeket, játéktól függetlenül. Ebből a menüből közvetlenül indítható lesz a kérdéses játék, a lista pedig szűrhető lesz a közelség, ritkaság és Gamerscore érték szerint. Az achievement vadászok dolga ezzel könnyebbé válik.
  • Mini Game Hubok (Játékközpontok) – Ezentúl nem lesz szükség megnyitni a Játékközpontok teljes oldalát. Az Xbox Guide menüből is elérhető lesz a funkció, így például a játékból való kilépés nélkül is meg lehet nézni, melyik barátunk játszik éppen ugyanazzal a játékkal, mik a legközelebbi achievementek, illetve LFG (Looking For Group) bejegyzéseket is kereshetünk.
  • Ne Zavarj (Do Not Disturb) mód – Beállítható lesz ez az új állapot Xbox Live-on, ami automatikusan elnémítja az értesítéseket, és a barátok számára is jelzi, hogy éppen Ne Zavarj módban vagyunk, vagyis ne hívjanak játékba, beszélgetni stb.
  • Javított Community fül – A visszajelzések alapján kicsit csiszolnak a dashboard Community oldalán. A bejegyzések alatt látható lesz a legutolsó hozzászólás előnézete, illetve a hozzászólások sorrendje is változik, a legfrissebb lesz felül. Az is látható lesz, kik lájkolták a hozzászólásainkat.
  • Részletesebb Power Mode & Startup menü – A konzol bizonyos idejű inaktivitás után automatikus kikapcsol. Ez jelenleg lehet 1 vagy 6 óra, de a visszajelzések nyomán bekerül a 2, 3, 4 és 5 óra utáni kikapcsolás opciója is.

Nem ez az összes csiszolás, amin a Microsoft jelenleg dolgozik, de ezeket kapjuk meg első körben. Az Insider program Alpha gyűrűjének tagjai már a napokban számíthatnak az új funkciókra, a nyilvánosság számára pedig valamikor februárban várhatók ezek az újítások.