Xbox One MasterCard kártya
dreampage 2019. Jan. 17.

Tavaly ősszel került bevezetésre egy új fizetőeszköz, az Xbox One PlayIT- illetve Konzolvilág kártya, ami nemcsak egyszerű és gyors fizetési lehetőséget kínál, de a kinézete is nagyon menő.

A 2018-as őszi Xbox One PlayIT Show „készpénzmentes rendezvénnyé” vált, ami azt jelenti, hogy a ruhatáron kívül sehol nem lehetett készpénzzel fizetni, kizárólag kártyával. Felvetődik a kérdés, hogy mi van azzal, akinek nincs bankkártyája. A szervezők szerencsére erre is megoldást kínáltak, és bevezették az Xbox One PlayIT kártyát, amit most is bárki igényelhet. Aki még nem ismeri, annak érdemes áttekinteni, mire is jó ez az új lehetőség.

Mi ez?

Egy szabványos, MasterCard rendszerű kártya, ami az Xbox, a PlayIT és a MasterCard közreműködésével jött létre 2018 őszén. A kártyát az ország minden MasterCard elfogadóhelyén lehet használni, tehát nem csak a PlayIT-en vagy a Konzolvilágban. Viszont azért menőbb, mint a hagyományos bankkártyák, mert ez tetszőleges összeggel feltölthető, és még bizonyos kedvezmények is járnak a használatakor. Így például olcsóbban lehet vele Xbox One kontrollereket és játékokat vásárolni. Ja, és mellesleg marha jól néz ki, fekete Xbox One dizájnnal és egy Elite kontrollerrel a közepén.

Hol lehet ilyet igényelni?

Hogyan lehet kezelni?

A kártya feltölthető fix összegekkel, vagy tetszőleges összeggel banki átutalással (részletek a fenti oldalakon). A kártyát mobilos alkalmazásokból is lehet kezelni.

Érdemes a fenti oldalakon tájékozódni, ahol az Xbox One kártya minden előnye fel van sorolva, miért lehet jó például gyerekek és fiatalok számára is, és milyen kedvezményeket lehet vele igénybe venni. Az aktuális kedvezmények között Xbox One kontrollerek, játékok (pl. PUBG, Forza Horizon 4), Microsoft exkluzívok, PlayIT jegyek, de még gépcsomag is szerepel.

Néhány hónap múlva egyébként indul a 2019-es PlayIT szezon, április 27-én Győrben, ami már szintén készpénzmentes rendezvény lesz, úgyhogy akinek nincs még kártyája, vagy nem szeretné a meglévőt használni, annak tökéletes lehet ez a megoldás.