Xbox One PlayIT Show 2018 Ősz
dreampage 2018. Nov. 16.

Nem kell már sokat várni: november 18-án visszatér Magyarország és Közép-Európa legnagyobb videojátékos rendezvénye, az Xbox One PlayIT Show. Programokban pedig most sem lesz hiány.

Nem gondolom, hogy a hazai videojáték kedvelőknek még be kéne mutatni a PlayIT Show-t. Az ország, illetve a régió legnagyobb ilyen jellegű eseményéről van szó, amely évek óta visszatér, Budapesten minden tavasszal és ősszel, vidéki nagyvárosokban pedig az év több időpontjában is. A 2018-as őszi PlayIT a legnagyobbak egyike, miután kétnapos rendezvényről van szó. November 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap egész napos akciókkal és programokkal vár mindenkit.

Ha csak a programok listájára tekintünk, a felsorolt 110 féle műsor, stand és tevékenység biztos, hogy mindenki számára nyújt valami extrát ezen a hétvégén. Mindjárt ott van például az Xbox One X Zóna, ahol 4K tévéken lehet kipróbálni olyan játékokat, mint a Battlefield V, Forza Horizon 4, PUBG vagy FIFA 19. A showfloor ezen kívül is tele lesz Xbox One és X konzolokkal, úgyhogy az összes friss megjelenést ki lehet majd próbálni, a Shadow of the Tomb Raidertől az Assassin’s Creed Odyssey-n át a Fallout 76-ig.

Akit a kisebb, független fejlesztések is érdekelnek, örülhet: idén először dedikált ID@Xbox Zóna is lesz, amely program keretében már több, mint 1000 játék jelent meg Xbox One-ra. Csak néhány cím ezek közül, amik ott lesznek a PlayIT-en: Castaway Paradise, Forsaken Remastered, Vigor, Road to Ballhalla, State of Anarchy – Master of Mayhem, Jump Gunners, Megaton Rainfall, Dead Cells, Defenders of Ekron, Overcooked 2, Tetra’s Escape, TerraTech, Fall of Light, Graveyard Keeper, State of Mind, Persian Nights – Sands of Wonders, Polygod, Brawlout, Distrust, Planet of the Apes – Last Frontier. (Oké, ez több, mint néhány, de ilyen ez a PlayIT.)

Aztán. A kismillió játék mellett szerepet kap az eSport is. A Magyar Nemzeti Esport Bajnokság mellett lesz Battle Royale aréna, Hearthstone és Clash Royale meccsek, és meg lehet nézni az Infinity illetve az Ingame és Barcraft Esport bárokat is. Ez utóbbiak természetesen a 18 éven felülieknek fenntartott PlayIT Plus Zónában lesznek elérhetőek.

Ha valaki ennél is fizikálisabb kikapcsolódásra vágyik, az a PlayIT-en már megszokott dolgok közül is válogathat. Természetesen lesz Cosplay bajnokság, illetve egész napos programok a nagyszínpadon, de kivonul a magyar Honvédség is, illetve lesz Lastertag, Minecraft, asztali szerepjátékok, és egy csomó minden más, hogy ne csak a digitális szórakozásról szóljon a hétvége. A sorozatrajongók is örülhetnek, mert ismét tiszteletét teszi a Vastrón, sőt most először a félelmetes sárkány, Drogon is.

Aki kíváncsi rá, milyen is egy PlayIT belülről, annak egy kis hangulatfokozó a tavalyi eseményről:

Nézzük akkor a 2018-as őszi Xbox One PlayIT Show lényegét:

Helyszín:

  • HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, 1101 Budapest Albertirsai út 10.

Időpont és nyitvatartás:

  • 2018. november 17-18. | 10:00-19:00 (elővételes jeggyel belépés egy órával korábban)

Minden további információ – megközelítés, részletes programok, jegyvásárlás és –infó, videósok, koncert, fizetési lehetőségek stb. – megtalálható a PlayIT honlapján. Mindenkinek nagyon jó kikapcsolódást kívánok a hétvégére!