Xbox One S All-Digital Edition bejelentés
dreampage 2019. Apr. 17.

Hamarosan új taggal bővül az Xbox One gépcsalád. Érkezik az Xbox One S All-Digital Edition, az első, lemezmeghajtó nélküli konzol a Microsofttól.

Az április 16-án, magyar idő szerint késő este megtartott Inside Xbox adásban jelentette be a Microsoft, hogy hamarosan megjelenik az Xbox One S All-Digital Edition konzol, amely az első olyan tagja az Xbox gépcsaládnak, amely nem tartalmaz lemezmeghajtót, így teljesen a digitális játékok és alkalmazások köré épül. Mivel az összes Xbox One játék kapható digitálisan, és a játékeladásokból is egyre nagyobb részt szakítanak ki a nem dobozos játékok, a redmondi konzolgyártó elérkezettnek látta az időt, hogy bevezessen egy ilyen opciót is. A tervek szerint a Teljesen Digitális Kiadás a hagyományos Xbox One S konzolnál kedvezőbb áron lesz majd kapható.

Az új gépcsomag májusban jelenik meg, és a következőket tartalmazza:

  • 1TB-os Xbox One S All-Digital Edition konzol
  • 1 db kontroller
  • Forza Horizon 3 letöltőkód
  • Minecraft letöltőkód
  • Sea of Thieves letöltőkód
  • 1 hónapos Xbox Live Gold tagság

Ezen felül, aki ilyen konzollal lép be Xbox Live-ra, különleges ajánlatot is kap: 3 havi Xbox Game Pass tagságot vehet majd mindössze 1 dollárért (300 forintért). Ilyen akció egyébként most is elérhető mindenki számára a Tavaszi Vásár keretében, de az All-Digital Edition konzol vásárlóinak később is áll majd ez az ajánlat, az első alkalommal.

A lemezmeghajtó hiányát leszámítva teljesen hagyományos Xbox One S konzollal van dolgunk: ez is támogatja a 4K videó streamet (YouTube, Netflix, Amazon Prime és minden olyan alkalmazásból, ahol ez elérhető), külső meghajtóról lejátszik videókat és filmeket, és természetesen kompatibilis minden Xbox One kiegészítővel. Ugyanúgy támogatja a HDR-t, a Dolby Atmos és a Windows Sonic térhangzást, mint a többi Xbox One modell. Lemezes játékokat viszont nem játszik le, hiszen nincs benne meghajtó.

Az Xbox One S All-Digital Edition május 7-től lesz elérhető Európában, így valószínűleg Magyarországon is. A hazai boltok polcaira 79,000 Ft körüli áron kerül majd fel. A konzolcsomagról további részletek a hivatalos honlapon olvashatók.