Xbox One X megjelenés összefoglaló
dreampage 2017. Nov. 13.

Lassan egy hete, hogy megjelent az Xbox One X, a múlt keddi piacra dobást világszerte sok buli, éjféli nyitás és más események kísérték. A Microsoft egy rövid összefoglaló videót készített erről az éjszakáról.

Hétfőnként kevés a friss hír, úgyhogy érdemes még egy pillantást vetni az előző hétre – persze, hogy az Xbox One X megjelenéséről van szó. A „világ legerősebb konzolja” megjelent, erre az alkalomra pedig sok országban nyitóbulikat és más eseményeket szerveztek. Új-Zélandon például az országban található leggyorsabb autóval, Master Chief jelmezben hordták szét az első konzolokat, Ausztráliában, Taiwanon, sok európai országban és persze az Egyesült Államokban is éjfélkor nyitottak a boltok, hogy a sorban álló rajongók az elsők között vehessék át a gépeket.

De volt más érdekesség is: Angliában például az Argos áruházlánc vállalta, hogy a náluk előrendelt konzolokat pontosan 0:01 perckor kiszállítják, és ez meg is történt – igaz, a sofőrök elmondták, hogy már 20-30 perccel korábban érkeztek, csak hát várni kellett, ugye… Az akció egyébként csak London belső kerületeire volt érvényes, de az áruháznak így is jó reklámot jelentett.

Németországban kiállítottak egy nagyra nőtt habszivacs Xbox One X modellt, Kanadában egy Toronto városának mintáival díszített egyedi konzolt sorsoltak ki, Amerikában pedig Dwayne „The Rock” Johnson osztogatott X-eket, persze jótékony céllal.

A Microsoft rövid összefoglaló videót is készített a november 7-i eseménysorozatról, íme:

Ezen a napon az otthon maradók is kaptak műsort, magyar idő szerint az éjszakai-hajnali órákban élőben lehetett követni az Xbox One X amerikai megjelenését. Aki a teljes adásra kíváncsi, megnézheti ide kattintva.