Xbox Play Anywhere játékok hete
dreampage 2018. Feb. 09.

Szépen bővül a Microsoft Xbox Play Anywhere programja, csak ezen a héten három új indie játékot szerezhetünk be egyszerre Xbox One-ra és Windows 10-re.

2016 őszén indult az Xbox Play Anywhere program, amiben most már több, mint 50 játék vesz részt. A Microsoft saját exkluzívjain kívül nagy címek (Resident Evil 7, Shadow of War, Pinball FX3) és kis indie produkciók egyaránt használják a lehetőséget, hogy egyetlen vásárlással Xbox One-on és Windows 10 PC-n is használhassuk őket, a mentések pedig az Xbox Live felhőben szinkronizálódnak, akármelyik eszközön is lépjünk be.

A programnak köszönhetően ráadásul egyre több fejlesztő dönt úgy, hogy a konzolosok közül az Xbox One játékosok elsőként, vagy egyetlenként kapjanak meg bizonyos címeket. Így történhetett, hogy ezen a héten három XPA résztvevő konzol exkluzív játék is megjelent. Egy hardcore platformer, egy agytörő puzzle játék és egy bullet-hell shooter a porondon.


Little Triangle (5,200 Ft)

Ha a Super Meat Boy tetszett, akkor jó eséllyel a Little Triangle-t is szeretni fogod. A Dreamoji játékában pixelpontos ugrásokra és kötél idegzetre van szükség, hogy háromszögfejű hősünk megmentse a világot. De van a játékban multiplayer, partijáték- és battle royale mód is.


Overdriven Reloaded: Special Edition (2,800 Ft)

HD grafikájú vertikális bullet-hell „shmup” a legkeményebb fajtából. A kampány helyi kooperatív módban négyen is játszható, és van még külön Arcade mód, egyedi Puzzle pályák, kihívások, 50 összegyűjthető ereklye, egy rakás világranglista és 70 achievement. Jó vadászatot!


Samsara (5,200 Ft)

Aki inkább a nyugodtabb szórakozást kedveli, és a reflexei helyett az agyát tornáztatná, annak a gyönyörű Samsara ajánlható. Ebben egy kislány, Zee kalandozik, a mi feladatunk pedig, hogy mindig megtalálja a továbbvezető utat. A pályatervezés trükkös, nekünk pedig néha fejjel lefelé kell gondolkodni, hogy megfelelően helyezzük el a pályaelemeket.


Mindhárom fenti játék elérhető a Microsoft Áruházban, Xbox One-ra és Windows 10-re is.