Xbox Series S és X megjelenési időpont és árak
dreampage 2020. Sep. 09.

A mai napon a Microsoft közzé tette a következő generációs Xbox konzolok pontos megjelenési időpontját és árát. Mindent tudunk az Xbox Series X-ről és az Xbox Series S-ről. A következő generáció november 10-én indul.

2020. november 10.

A nap, amikor a következő generáció kezdetét veszi. Ezen a napon jelenik meg a két új Xbox konzol.

Az Xbox Series X minden idők legerősebb Xbox konzolja, az Xbox Series S pedig az eddigi legkisebb Xbox, amely következő generációs teljesítményt nyújt lemezmeghajtó nélkül, megfizethetőbb áron.

A Microsoft abban hisz, hogy a következő generációs játékokhoz mindenki hozzáférést kapjon. Ezért fejlesztettek egyszerre két konzolt, amelyek ugyanazt az élményt – gyorsabb töltési idők, magasabb képfrissítés, nagyobb, dinamikusabb világok – nyújtják. Az Xbox Series S azt a célt szolgálja, hogy a játékosok még könnyebben ugorhassanak be a következő generációba.

A két újgenerációs konzol a következő ajánlott fogyasztói árakon kerül forgalomba:

  • Xbox Series X: 184.999 Ft
  • Xbox Series S: 113.999 Ft

Az előrendelés hivatalosan mindkét gép esetében 2020. szeptember 22-én indul.


Xbox Game Pass Ultimate + EA Play

A Microsoft és az Electronic Arts idén ősszel egyesíti a két előfizetést, így az Xbox Game Pass Ultimate tagságba az EA Play (korábbi nevén EA Access) is bekerül, további költség nélkül. Ez azt jelenti, hogy a tagok a 100+ Game Pass játék mellett több, mint 60 EA játékkal is korlátlanul játszhatnak, konzolokon (Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X) és PC-n is. Olyan játékokról és sorozatokról van szó, mint a FIFA 20, Need for Speed Heat, Battlefield, Mass Effect, The Sims, és még sok más.


A legjobb hely a legnagyobb játékokhoz

Amikor az Xbox Series X és Series S idén novemberben megjelenik, a játékok új generációja kezdődik. A játékokat úgy optimalizálják, hogy kihasználják az eddigi leggyorsabb Xbox konzolok erejét. Az első naptól fogva olyan új játékok lesznek játszhatók, mint a Gears Tactics, Tetris Effect: Connected, Assassin’s Creed Valhalla, Watch Dogs: Legion és még sok más.

Az Xbox Series S ugyanazt a technológiát használja, mint a Series X, elsősorban a CPU és az I/O tekintetében, hogy a fejlesztőknek a lehető legkönnyebb dolga legyen a játékok fejlesztésével. Mindkét konzolon ugyanúgy működik az Xbox Velocity Architecture (gyorsabb töltési idők, a felfüggesztett játékok azonnali folytatása stb). A Series S is rendelkezik HDMI 2.1 kimenettel, akár 120 fps támogatással, DirectX raytracinggel, VRS és VRR technológiákkal. Támogatja a térhangzást, a Dolby Atmos hangrendszert, és a Dolby Vision-t olyan alkalmazásokkal, mint a Disney+ vagy a Netflix.

Plusz: 2021-ben először Xbox konzolokon lesz elérhető a Dolby Vision játékok esetében is.

Az új Xbox konzolok az egyedüliek, amelyek több ezer játékot játszanak le négy generációra visszamenőleg, jobb minőségben, mint valaha.

Az elmúlt évtizedben a játékok világa rengeteget fejlődött, és soha nem volt még ennyire könnyű belépni egy új világba, megismerni új történeteket, vagy új világokat. A következő generációs Xbox gépcsaláddal, még változatosabb és értékesebb Xbox Game Pass tagsággal a Microsoft mindenkit meghív a játékok következő generációjába. 2020. november 10-től.

#PowerYourDreams