Xbox Wireless Headset bejelentés
dreampage 2021. Feb. 16.

A Microsoft vadonatúj vezeték nélküli fejhallgatót kínál hamarosan Xbox Series X|S konzolokhoz és Windows 10 PC-hez. Az új eszköz letisztult dizájnt, kiváló hangzást és jó minőségű mikrofont ígér a kényelmes csevegéshez.

Hamarosan új, hivatalos kiegészítővel bővül az Xbox paletta. A Microsoft bejelentette a vadonatúj Xbox Wireless Headset (Xbox Vezeték Nélküli Fejhallgató) érkezését, amely elsősorban az újgenerációs konzolokhoz, illetve PC-hez lett tervezve.

A letisztult formavilágú, szinte teljesen fekete fejhallgató egy rejtett, zajszűrős, állítható mikrofont is rejt, illetve Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik, így akár telefonhívásokat is fogadhatunk rajta. A beépített akkumulátor 15 órás üzemidőt ígér, a speciálisan kialakított hangszórók pedig tiszta hangzást és mély basszust, hogy a játékokból tényleg kihozhassuk a legtöbbet. A könnyű és rugalmas kialakítás pedig hosszútávon is kényelmes viseletet biztosít.

Ami a hangzást illeti, az új Xbox Wireless Headset az árkategória legjobb hangminőségét célozza meg játék, zenehallgatás és csevegés tekintetében is. Támogatja a Windows Sonic, Dolby Atmos és DTS Headphone: X térhangzás szabványokat, a mikrofont pedig úgy alakították ki, hogy elsősorban a beszédhangot érzékelje, a környező zajokat pedig a lehető legjobban kiszűrje. Amikor a felhasználó nem beszél, a mikrofon automatikusan kikapcsol (ez a funkció állítható), de természetesen manuális némításra is van lehetőség.

Ezeken felül az eszköz testre is szabható az Xbox Tartozékok alkalmazásban. Külön állítható a hangszín, a basszus, a mikrofon érzékenysége és az automatikus némítás, illetve a mikrofon elnémítását jelző fény ereje. A fejhallgató vezeték nélkül frissíthető, akárcsak az Xbox kontrollerek.

A beépített akkumulátor gyorsan tölthető: 30 perc töltéssel akár 4 órányi üzemidő is az eszközbe pumpálható, 3 óra alatt pedig teljesen feltölthető, amennyiben töltés közben nem használjuk. A Microsoft mérései szerint a fejhallgató 15 órányi üzemidőre képes.

Az új Xbox Vezeték Nélküli Fejhallgató 2021. március 16-án jelenik meg, 100 dolláros áron. Magyarországi árról egyelőre nincs információ, körülbelül 40 ezer forintos árcédulára lehet számítani. Akit még több részlet és a specifikációk érdekelnek, az a hivatalos honlapon mindent megtalál róla.