Xboxra érkezik a Judgment
dreampage 2021. Feb. 02.

Lassan a teljes Yakuza sorozat elérhető lesz Xbox platformon, miután az RGG Studio bejelentette, hogy az egyik legjobb mellékszál, a Judgment is érkezik, méghozzá felújított változatban, kizárólag az újgenerációs konzolokra, így Series X|S-re is.

A Sega és az RGG Studio nagyon pörög mostanában, folyamatosan teszik elérhetővé a játékaikat Xbox konzolokra. A napokban jelent meg a Yakuza Remastered Collection, márciusban érkezik a Yakuza 6: The Song of Life, de a trend nem áll meg. Egy hónappal később, április végén a Judgment is jön, felújított 60 fps grafikával, kizárólag az újgenerációs gépekre.

A Judgment 2015-ben játszódik (valójában 2018-ban jelent meg Japánban), főhőse Takayuki Yagami ügyvéd, aki egy nagyon csúnya ügy miatt lemond a hivatásáról. Később magánnyomozóként tevékenykedik Tokió Kamurocho körzetében, mígnem a Tojo klán egy korábbi tagja különleges üggyel bízza meg. Egy sorozatgyilkos járja az utcákat, és jakuza tagokat öl meg, nem szokványos módon. Innentől azonban nincs megállás, Yagami belekeveredik az alvilág háborújába, és míg az igazságért küzd, saját életét is meg kell védenie.

A Judgment a klasszikus Yakuza játékokhoz hasonló akciójáték, részletesen kidolgozott utcákkal, mély történettel, valós idejű verekedős harcrendszerrel, ahogy azt a sorozattól már megszokhattuk. Újdonság viszont, hogy a felújított változat tovább finomított grafikával és 60 fps képfrissítéssel játszható, vagyis az akció simább és látványosabb lesz, mint valaha.

Minderre tavaszig várnunk kell. A Judgment 2021. április 23-án jelenik meg Xbox Series X|S konzolokra (az előző generációt ez már kihagyja).