Xboxra is megérkezik a Gunvolt Chronicles
dreampage 2019. Dec. 06.

A 2D akciójátékok japán mestereitől érkezik az első Gunvolt játék Xbox One-ra. A Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX látványos platformer, amire a Mega Man sorozat kedvelőinek mindenképp érdemes odafigyelnie. Irány az Azure Striker világa.

Nem csoda, ha ismerősen cseng az Inti Creates név a veterán játékosok fülében. Az 1996-ban, Japán Csiba prefektúrájában alapított stúdiónak olyan klasszikus 2D-s akciójátékokat köszönhetünk, mint a Mega Man Zero sorozat, a Mega Man 9 és 10, vagy a nem is olyan régen megjelent Castlevania mellékág, a Bloodstained: Curse of the Moon. A csapat saját fejlesztésű sorozatai közé tartozik a Gunvolt is, amely eddig sajnos elkerülte az Xbox platformot. A legújabb felvonást viszont mi is megkapjuk – hamarosan itt a Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX.

A 2D-s platformer-akciójáték az Azure Striker univerzumban játszódik, gyors, stílusos, látványos játékmenetet ígér. Főszereplője ezúttal a sorozat antihőse, Copen, akinek egyedi képességei még tovább fokozzák az egyébként sem lassú tempót, de a fejlesztők szerint az anyag a kezdők számára is jól játszható marad. Utóbbiak számára készült a Prevasion és az Anthem képesség, amik jelentősen könnyebbé teszik a játékot, a profik pedig a Kudos rendszerrel tehetik próbára magukat. Ez annál több pontot ad, minél magasabb kombókat tudunk bevinni úgy, hogy közben nem kapunk sebzést.

A látványt, a grafikus effekteket és a zenéket tekintve is ez az Inti Creates eddigi legambiciózusabb játéka, úgyhogy a Gunvolt és Mega Man rajongók valószínűleg új kedvencet kapnak alig két hét múlva. A játékról kiadott ötperces videó szépen bemutatja, mire lehet számítani.

A Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX már előrendelhető Xbox One-ra. 5,200 forintba kerül, az előrendelők pedig megkapják mellé a „Lolawear” DLC öltözéket is. Megjelenés december 18-án.