Xboxra is megjelent az Undertale
dreampage 2021. Mar. 16.

Az elmúlt évek egyik legjobb és legnépszerűbb szerepjátéka végre a Microsoft konzoljára is ellátogatott. A kultikus Undertale ráadásul Xbox Game Pass tagsággal is elérhető, így máris indulhat a kis-nagy kaland.

2015 egyik nagy PC-s sikere volt a retró grafikás, mégis számtalan új ötletet felvonultató szerepjáték, az Undertale, amely most végre Xbox konzolokra is megjelent. A történet egy kisfiúról szól, aki egy különleges, föld alatti világba kerül, és itt él át mindenféle kalandokat. A különböző barlangok és városok felfedezése közben számtalan küldetést teljesíthetünk. A játék egyik legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy akár gyilkolás nélkül is kibeszélhetjük magunkat bármelyik szituációból. Választásaink függvényében pedig természetesen a történet végkifejlete is változik.

„Fedezz fel egy gazdag RPG-t, telis-tele különös és vidám karakterekkel, és egy világot, amelyben nem az erőszak az egyetlen válasz. Táncolj egy slime-mal, simogass meg egy kutyát, súgd meg a legféltettebb titkodat egy lovagnak… Vagy hagyd ezeket mind, és hozz pusztítást az ellenségeidre. A választás a tiéd – de elég kitartó vagy ahhoz, hogy sikerrel járj?”

Az Undertale az évek során számos kritikai elismerést bezsebelt, köszönhetően a speciális harcrendszerének, remek történetének, eredeti látványvilágának és zenéinek. Egy igazi, szívvel-lélekkel rendelkező történet, amelyben a humor is fontos tényező. A kultikus szerepjáték pedig a mai naptól fogva Xbox Series X|S és Xbox One konzolokon is játszható.

A játék 5.200 forintba kerül, de aki rendelkezik Xbox Game Pass tagsággal, annak meg sem kell vennie, hiszen ebben is benne van. Fontos viszont megjegyezni, hogy nem Xbox Play Anywhere játékról van szó, így a korábban megjelent Windows 10 változattal nem kompatibilis, onnan a mentés nem vihető át a konzolos változatba. Ez azért van így, mert a fejlesztők elmondása szerint az Xbox verzió kapott néhány javítást, sőt extra tartalmakat is.

Akit a digitális játékok helyett inkább a dobozos kiadások érdekelnek, annak jó hír lehet, hogy az Undertale fizikai formában is megjelenik – az Xbox változat a Fangamernek köszönhetően még gyűjtői kiadást is kap. Ebben az alapjáték mellett a játék zenei anyaga, kottája és egy aranyozott medál is szerepel, egyedi gyűjtői csomagolásban.

Minden Xbox játékost vár az Undertale világa, jó kalandozást!