Xboxra jön a Dragon Quest Builders 2
dreampage 2021. Apr. 26.

A Square-Enix újabb meglepetéssel szolgál az Xbox játékosoknak – a Microsoft platformjára is megjelenik a mesés Dragon Quest Builders 2 építkezős RPG, ráadásul rögtön a Game Pass kínálatában. Kreativitásra felkészülni!

Volt idő, nem is olyan rég, amikor a Dragon Quest franchise teljes mértékben és messzire elkerülte az Xbox platformot. Ez az idő tavaly decemberben ért véget, amikor a japán Square-Enix végre megtörte a jeget, és a Microsoft konzoljára is kiadta a gyönyörű Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age című szerepjátékát. Aki azt gondolta volna, hogy ez egyszeri alkalom, az tévedett. A jövő héten érkezik a franchise másik aktuális tagja, a Dragon Quest Builders 2.

Az építkezős kalandjáték története szerint a gonosz Hargon Gyermekei elhatározzák, hogy betiltják az építkezést, a tárgykészítést és mindenfajta alkotást a világban. Tervük végrehajtásához elrabolják és bebörtönzik a világ legnagyszerűbb építészeit. Azzal viszont nem számolnak, hogy felbukkan egy újonc építő és kalandor (ezek vagyunk mi), akinek sikerül kiszabadulnia a gonosz szorításából. Egy lakatlan szigeten ébredve, egy mindenre elszánt barát társaságában az a feladat, hogy új képességeket szerezve legyőzzük a rosszfiúkat, és visszahozzuk a kreativitást a világba.

A Dragon Quest Builders 2 egy gyönyörű, színes RPG, amelyben saját karaktert hozhatunk létre, és egy áramvonalasított építkezős-tárgykészítős kaland során bejárhatjuk a teljesen nyílt helyszíneket. A kampány egyjátékos, ám van sandbox mód is, ahol szabadon építkezhetünk akár 4 fős online csapattal. Bár ez egy „második rész”, a DQB2 valójában egy különálló kaland saját történettel. Egyszerre lesz elérhető Xbox konzolokon és PC-n, Xbox Play Anywhere támogatással, vagyis a mentéseink és előrehaladásunk szabadon átvihető a platformok között.

A Dragon Quest Builders 2 május 4-én jelenik meg Xbox platformra. Ára 17.000 forint, viszont a megjelenés napjától az Xbox Game Pass kínálatában is elérhető lesz, így aki rendelkezik ilyen tagsággal, az rögtön letöltheti és játszhat vele. Ez egyébként nem az első Game Pass debütáns a Square-Enix részéről – a Dragon Quest XI és az Octopath Traveler után már a harmadik ilyen játék, és remélhetőleg nem is az utolsó.