Xenon Racer – Márciusban indul a száguldás
dreampage 2019. Jan. 21.

Olaszországból érkezik a következő futurisztikus versenyjáték. A Xenon Racerben nem lebegő, hanem kerekeken guruló autókkal kell meghódítanunk a jövő városait és versenypályáit. Március végén rajtol a különleges mezőny.

Időről időre akadnak, akik megpróbálnak újat, vagy legalábbis maradandót alkotni a futurisztikus versenyjátékok igencsak szűk piacán. Vannak köztük jobb-rosszabb próbálkozások, most az olasz 3DClouds csapata mutatja be a saját vízióját. A stúdió nem kezdő a versenyjátékok között. Előző produkciójuk, az All-Stars Fruit Racing egyáltalán nem lett rossz játék, a tavaly nyári gyümölcsös száguldozás után pedig most emelik a tétet. Két hónap múlva jön a Xenon Racer.

A nem túl fantáziadús című alkotás 2030-ban játszódik, egy olyan jövőben, ahol a repülő autók már mindennaposak. A hagyományos autóversenyeket megszüntetik, ám a csúcs autógyártók létrehoznak egy saját bajnokságot, ahol a régi technológia találkozik az újjal: elektromos és xenon gázhajtású, ultragyors gépeket építenek, amikkel aztán felszaggatják a városok utcáit.

Ebben a bajnokságban veszünk részt mi is, egy felépítésében jobbára hagyományos versenyjáték formájában. Több város (például Dubai vagy Tokió) szolgál díszletül, a sokféle autó fejleszthető és testreszabható, az egyjátékos kampány mellett pedig helyi és online multiplayert is kapunk. Az egyszerűség nem mindig rossz, ha a technikai paraméterek és az irányítás rendben lesz, akkor egy jófajta alkotásnak örülhetünk hamarosan. Előbbivel valószínűleg nem lesz gond, a Xenon Racer ugyanis Xbox One X támogatással érkezik, cél a 4K/60 fps.

A Xenon Racer március 26-án jelenik meg Xbox One-ra, az Áruházból már előrendelhető. Megjelenésig 10% kedvezménnyel szerezhető be. Ez a műfaj nem valami népes, úgyhogy mindenképp örömteli, ha egy minőségi darabbal bővül – reméljük, ez lesz a helyzet idén tavasszal.