Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection részletek
dreampage 2017. Oct. 21.

Hamarosan visszatér a Microsoft régóta futó állatkertes menedzserjátéka, szebb látvánnyal és jelentősen kibővített tartalommal. Végre trailert és pontos részleteket is kaptunk az új Zoo Tycoonról.

Kisebb megszakításokkal ugyan, de már 2001 óta fut a Microsoft állatkert-építős játéksorozata, amelyből most érkezik a negyedik felvonás. Az új Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection a négy éve, Xbox 360-ra és Xbox One-ra nyitócímként megjelent epizódra épül, de több ponton jelentősen kibővíti azt, illetve Xbox One X és Xbox Play Anywhere támogatást is kap. Most végre mozgás közben is láthatjuk a ráncfelvarrott verziót, illetve pontos adatokat is kaptunk a tartalmát illetően.

Az alapok természetesen nem változnak, a cél most is ugyanaz: egy egzotikus helyszínen felépíteni álmaink állatkertjét, benépesíteni különböző fajokkal, és gazdaságosan üzemeltetni. Ehhez megfelelő személyzetre és létesítményekre is szükség lesz, hogy minél több látogató érkezzen, és távozzon elégedetten. Magukat az állatokat is megfelelően kell tartani (tisztaság, evés-ivás, társaság), a kedvetlen állatok ugyanis lebetegednek, és hosszú távon nem is maradnak életben. Parkunkat kezelhetjük felülnézetből („menedzser mód”), de leszállhatunk a látogatók közé is, és saját lábunkon is bejárhatjuk, vagy beülve az egyik elektromos kisautóba. Különböző attrakciókon keresztül még némelyik állattal is kapcsolatba léphetünk, például lemoshatjuk vagy kézből etethetjük őket.

Az új Zoo Tycoon ugyanarra a szimulációra épül, amit még a Frontier Developments dolgozott ki, de most minden szempontból sokkal több lehetőségünk lesz. Nézzük is a részleteket:

Játékmenet

  • Sokkal nagyobb állatkerteket építhetünk, mint korábban (alapterület, kifutók és állatok száma, változatossága, látogatók száma stb.).
  • Nagyobb szabadsággal építhetünk ki utakat a kifutók között.
  • Az egyes állatok kifutóit részletesebben testreszabhatjuk.

Állatok

  • Összesen 191 állatfaj – 100 a négy évvel ezelőtti játékból, ehhez jön 91 új faj.
  • Az új állatok mind egzotikus tájakról, Ázsiából és Ausztráliából érkeznek: jaguárok, tapírok, hangyászok, kenguruk, koalák, kacsacsőrű emlősök stb.
  • A Zoo Tycoon a National Geographic szakértőivel közösen készült, hogy minden állat kinézete, hangja, mozgása megfeleljen a valóságnak. A szükségleteik is a valóságot tükrözik: mennyire társas lények, milyen környezetet és ételt preferálnak, például.

Egyjátékos mód

  • Összesen 30 kampány küldetés: 20 az eredeti játékból, plusz 5 új pálya Ázsiában, és 5 új pálya Ausztráliában.
  • 21 „Challenge Zoo” helyszín, ahol szabadon lehet építkezni, meghatározott kihívásokat és rendszeres feladatokat teljesítve.
  • Sandbox mód: mind a 21 helyszínen (beleértve új tájakat is) szabadon és kötöttségek nélkül lehet építkezni, tekintet nélkül a költségvetésre vagy a kutatás-fejlesztésre.
  • Teljes enciklopédia: mind a 191 állatfaj részletes leírása, élőhely és a legfontosabb tudnivalók szerint.

Multiplayer

  • Négyfős kooperatív multiplayer, ahol egyszerre lehet építkezni és menedzselni egy közös állatkertet.
  • Kereskedés: egymás között lehet adni-venni az állatokat. Ha például az egyik barátunknál született egy állat, amire szükségünk lenne a faj tenyésztéséhez, kicserélhetjük vele, és adhatunk érte valami mást.
  • Cross-play Xbox One és Windows 10 PC között.

Grafika

  • Xbox One: 1080p
  • Xbox One S: 1080p + HDR
  • Xbox One X: 4K Ultra HD + HDR

Az Xbox Play Anywhere támogatás azt jelenti, hogy elég csak egyszer megvenni a játékot, azután bármelyik Xbox One konzolra és Windows 10 PC-re is letölthető. A játékmentés, az állatkertjeink, az achievementek és minden más szinkronizálódik az eszközök között, és a multiplayer is játszható bármelyikről, bárkivel. Azt viszont fontos megjegyezni, hogy aki rendelkezik a 2013-as változattal, annak nem fog frissülni az új verzióra, vagyis ez teljesen új, különálló játék. Szerencsére nem vészes beruházás, hiszen csak 10,400 forintba kerül.

A Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection október 31-én jelenik meg Xbox One-ra és Windows 10-re, az Áruházból pedig az alábbi linken rendelhető elő.