[E3] Készül a State of Decay 3
dreampage 2018. Jun. 13.

A második rész sikeres, de a Microsoft tervei nagyratörőbbek a zombis túlélőjátékkal. Az Undead Labs felvásárlása megnyitotta az utat egy nagyszabású franchise létrehozása előtt.

Nem lett rossz játék a State of Decay 2, de sokkal jobb is lehetett volna. Tipikusan az a produkció, ahol az ambíciók nagyobbak voltak, mint amit egy kis, független csapat reálisan létre tud hozni. Az Undead Labs viszont többé nem kicsi, és nem független – a Microsoft Studios részévé vált, így sokkal több ember és anyagi lehetőség birtokában van, mint korábban. A szorosabb együttműködés és a kibővült lehetőségek pedig egyenes utat jelentenek egy valóban nagyszabású exkluzív franchise létrehozása felé.

Matt Booty, a Microsoft Studios elnöke beszélt erről az Eggplante magazinnak a napokban:

„Amikor először elkezdtünk dolgozni a State of Decay-en, egy sokkal nagyobb játék, egy sokkal nagyobb, állandó online világ volt a cél, és biztos vagyok benne, hogy az Undead Labs el is fogja ezt érni. Most, hogy a Microsoft Studios részei, felgyorsulhat ez a folyamat, ami nagyszerű.

Az Undead Labs esetében mindenképpen meg akarjuk csinálni a State of Decay 3-at. Ez egyértelmű cél. A stúdió más dolgokon is dolgozik majd, de ez alapvetően egy State of Decay 3 csapat.”

Persze maga a játék ezzel nincs hivatalosan bejelentve, hiszen a második rész is csak nemrég jelent meg, de az egyértelmű, hogy mire számíthatunk: az Undead Labs-nak eddig nem volt meg a lehetősége, hogy olyan nagyszabású formába öntse a koncepciót, mint szerették volna. Most viszont bővülni fog a stúdió, több emberrel és összehasonlíthatatlanul nagyobb költségvetéssel gazdálkodhatnak, nem beszélve olyan technikai támogatásról, amit külsős csapatként nem kaphattak meg. (Ugyanebből a megfontolásból csatlakozott egyébként a Ninja Theory is.) Az eredeti koncepció így a State of Decay 3-ban sokkal szebb, kiforrottabb formában ölthet majd testet (emellett pedig más ötleteken is dolgozhatnak).

Addig persze nem áll le a most megjelent második rész támogatása sem, amely már több hibajavítást kapott, a jövőben pedig nagyobb kiegészítőkre is számítani lehet. Az biztos, hogy a Microsoftnak hosszútávú tervei vannak a State of Decay sorozattal.