[E3] Montázsok, indie-k, exkluzívok
dreampage 2018. Jun. 11.

Több, mint 50 játékot mutatott be a Microsoft az E3-as konferenciáján, szerencsére nem mindet külön-külön. Jófajta összeállítások érkeztek a jövőben várható Xbox Game Pass és indie játékokról, néhány címről pedig kiderült, hogy konzol exkluzív lesz.

Az egymást érő trailerek láttán néha nem volt egyszerű követni, mi mikor és milyen körülmények között jelenik meg Xbox One-ra. A külső fejlesztésű játékok között vannak, amik csak ideiglenesen, mások ténylegesen is konzol exkluzívok lesznek (tehát PC mellett csak Xbox One-ra jelennek meg), ezek között sikerült eligazodni az elmúlt nap híreit követően. A Microsoft néhány montázs videóval is segít összefoglalni, milyen sok játék várható Xbox One-ra az előttünk álló hónapokban, években.

Kezdjük az Xbox Game Pass-szal. A havidíjas szolgáltatásba minden Microsoft játék automatikusan bekerül, így a Forza Horizon 4, a Gears of War 5 és a Crackdown 3 is, de ugyanez érvényes később a Halo Infinite-re és a Battletoads-ra is. Külsős játékok között is lesz, amelyik a megjelenés napjától elérhető Game Pass-ban is, például a Warhammer: Vermintide 2, az Ashen, az Afterparty és a Phoenix Point is. Egyre több premier játék várható tehát, úgyhogy egyre jobban meg fogja érni előfizetni azoknak is, akiket nemcsak a régebbi címek érdekelnek.

A tavalyi évhez képest egy kissé háttérbe szorultak az ID@Xbox játékok, de ez nem azt jelenti, hogy kevesebb érkezne belőlük, sőt! A kétperces montázsban 27 játékba nézhetünk bele, ezek közül több is Xbox One-ra jelenik meg elsőként.

Kiderült, hogy a látványos gördeszkás játék, a Session Xbox One konzol exkluzív lesz, mivel ezt a produkciót a Microsoft karolta fel, és ugyanebben a cipőben jár a „Zelda-like” kalandjáték, a Tunic is, amely hihetetlen módon egyetlen ember munkája. Érdemes ezeket újra megnézni.

Szépen bővül az Xbox One X Enhanced lista is. Most már több, mint 220 játék rendelkezik valamilyen javítással a legerősebb konzolnak köszönhetően, a jövőben pedig az összes nagyobb játék kihasználja a plusz erőt. Lassan nem is kell számon tartani a játékokat, mert trend lesz, hogy a komolyabb címek mind szebbek és jobbak lesznek X-en. A Microsoft montázsa ezt hivatott bemutatni.

Végezetül a szokásos E3 montázs, még több játékkal. Pénztárcáink remegnek, mert az előttünk álló időben is annyi játék jelenik meg Xbox One-ra, hogy ember legyen a talpán, aki ezt bírja idővel, energiával és anyagiakkal. A kiadók látszólag levegőt venni se hagynak minket, na de kinek kell az?

Erről szól az idei E3 is: játék, játék, játék minden mennyiségben. Akkor, ha megvolt a mozizás, jó játékot mindenkinek az előttünk álló évekre!