[E3] Outer Wilds bejelentés
dreampage 2018. Jun. 06.

Az E3 közeledtével megszaporodnak a játékbejelentések is. Most a Mobius Digital közölte, hogy felfedezős sci-fi játékuk, az Outer Wilds Xbox One-ra is meg fog jelenni.

Bár az E3-ig még várnunk kell néhány napot, a fejlesztők és kiadók gyakran nem tudnak addig várni, úgyhogy már előtte lövik a puskaport, és jelentenek be új projekteket. A Mobius Digital és az Annapurna Interactive közös produkciójában készülő Outer Wilds is ilyen, amelyről most kiderült, hogy PC mellett Xbox One-ra is megjelenik.

Az Outer Wilds alapvetően egy felfedezős játék, amely egy teljesen nyílt világban, egy kézzel felépített komplett naprendszerben játszódik (itt nem lesz véletlenszerűen generált táj). Feladatunk, hogy világról világra járva felfedezzük a rejtélyes helyszíneket, és a megtalált nyomok alapján görgessük tovább a kalandot. A fejlesztők szerint a játék ötvözi a hátizsákos felfedezőtúrák és az űrhajós kalandok élményét, valami egészen újat adva eredményül.

Űrhajónk és jetpackünk mellett más eszközök is rendelkezésre állnak. Egy drónt küldhetünk ki felfedezni a terepet, és fotókat is készíthetünk vele, és lesz egy különleges érzékelőnk, amivel jelforrásokat kutathatunk fel, és amivel távolabb látunk. Lesznek különböző akadályok és veszélyek is, a játékban teljes körű, dinamikus fizika uralkodik, és minden világban más kihívások várnak.

Az Outer Wilds Xbox One-ra és Windows 10-re jelenik meg, valamikor az év későbbi részében, de még 2018-ban. Az E3-on a látogatók ki is próbálhatják.