[E3] Xbox exkluzívon dolgozik a Bohemia Interactive
dreampage 2018. Jun. 08.

Nukleáris katasztrófa, európai túlélőtúra, Unreal Engine 4 – új játékon dolgozik a DayZ és az ArmA fejlesztője, amely a jelek szerint Xbox exkluzív produkció lesz.

Atombomba találta el Európát. Na, nem a valóságban, viszont ez a főcím áll azon az újságon, amely a Bohemia Interactive és a Mixer teaser fotóján szerepel. Nagyon úgy tűnik, hogy a DayZ (amely egyébként szintén 2018-ban jelenik meg Xbox One-ra) és az ArmA fejlesztői új játékon dolgoznak, amely Xbox exkluzív lesz.

A kép és az eddig ismert információk alapján annyi biztos, hogy egy poszt-apokaliptikus túlélőjátékkal lesz dolgunk, Petr Kolář tweetje alapján ez egy exkluzív játék lesz, amely az Unreal Engine grafikus motort használja. A játék a #WhatIfHumanityFalls (mi van, ha az emberiség elbukik) hashtaget használja. A játék műfaja ismeretlen – ugyanúgy lehet battle royale, mint akár egy DayZ-hez kapcsolódó mellékág, de lehet teljesen új kaland-akciójáték is. Néhány napig még semmit nem tudunk róla.

Mikor mutatják be?

NEM vasárnap, az Xbox E3 konferencián, hanem egy nappal később, magyar idő szerint június 11-én, hétfőn este a legújabb Inside Xbox adásban.

Meglátjuk, mi sül ki belőle, ezzel mindenesetre egy strigulát behúzhatunk az Xbox exkluzív játékok listájára. Megjelenni persze valószínűleg csak 2019-ben fog.