[TGS2020] Dynasty Warriors 9 Empires bejelentés
dreampage 2020. Sep. 27.

Jövő év elején visszatér a Koei-Tecmo legendás háborús sorozata, ismét stratégiai elemekkel kiegészítve. A Dynasty Warriors 9 Empires lesz az első next-gen epizód. Újra meghódíthatjuk az ősi Kínát.

Nagyszabású, 1vs1000 csatáiról, hatalmas játéktereiről és aprólékos stratégiai lehetőségeiről ismertek a Dynasty Warriors sorozat számozott részei után menetrendszerűen érkező Empires játékok. A japán Koei-Tecmo természetesen ezúttal sem marad adós, az idei Tokyo Game Show-n bejelentették a következő felvonást, a Dynasty Warriors 9 Empires-t.

A játék – nem meglepő módon – ott folytatja, ahol a sorozat abbamaradt. A helyszín a történelmi Kína, a játékos feladata pedig elfoglalni a birodalmat, és felépíteni a sajátját, tűzzel-vassal, karddal és sok stratégiával. A sorozat 20. évfordulójára, 2021 elején érkezik az új rész, amely a megszokott kaszabolós és taktikai játékmenet mellett néhány újdonságot is kínál. Ilyen például az új „Edit mód”, ahol testre lehet szabni a tiszteket, illetve egy jelentősen kibővített gazdasági és politikai rendszer, amivel kényünk-kedvünk szerint uralkodhatunk a már meghódított területek felett. Lehetünk jóságos királyok vagy elnyomó zsarnokok is, elvileg csak rajtunk múlik. Ahogy a főszereplők kapcsolata döntéseink hatására megváltozik, úgy ez hatással van a játékmenetre és a történet alakulására is.

A DW9 Empires lesz az első next-gen kiadás a sorozat számára, Xbox One mellett Xbox Series X|S konzolokra is megjelenik. A játék producere, Akihiro Suzuki elmondta, az újgenerációs változat a legnagyobb csaták közepette is sokkal stabilabb képfrissítést produkál, míg az SSD-nek köszönhetően a töltési idők is jelentősen lerövidülnek majd.

Pontos megjelenési időpont még nincs – a Dynasty Warriors 9 Empires valamikor 2021 elején jelenik meg Xbox One és Xbox Series konzolokra.