[TGS2020] Gal*Gun Returns bejelentés
dreampage 2020. Sep. 26.

Hazatér Xboxra a japán Gal*Gun sorozat, miután tíz évvel az első rész megjelenése után ismét a Microsoft konzoljára látogat, felújított formában. Az őrült lövöldözős randiszimulátor most először lesz elérhető Japánon kívül.

A PQube és az Inti Creates (a Gunvolt sorozat alkotói) a Tokyo Game Show alkalmával jelentették be, hogy visszatér az eredeti Gal*Gun játék felújított grafikával és még több tartalommal. Tovább színesíti a bejelentést, hogy a játék most először lesz kapható a nyugati piacokon. Ez egyfajta hazatérés (a fejlesztők is így hivatkoznak rá), hiszen a 2011-es eredeti felvonás Xbox 360-ra jelent meg, és csak Japánban. A 10. évforduló alkalmából, 2021 elején mi is megismerkedhetünk vele.

A Gal*Gun Returns történetének főszereplője Tenzou Motesugi, aki abba a „szörnyű” helyzetbe kerül, hogy az iskola összes diáklánya rajongani kezd érte. A szerelmes hölgyeményeket csak „különleges fegyverével” képes távol tartani, feromon nyilakkal kell lövöldöznie őket, hogy legalább egy ideig békén hagyják. Közben persze azért ő maga is keresi az igazit… A totálisan őrült sztori videojáték formában annyit tesz, hogy kapunk egy sínen futó lövöldözős játékot, egy randizós minijátékkal egybekötve, ahogy az egyébként Japánban kifejezetten népszerű.

A felújított játékban több, mint 70 szereplő van, diáklányok, angyalok, szuperhősnők és a szebbik nem további képviselői kergetnek bennünket, így elég nagy szabadságunk lesz válogatni is közöttük. A játékban vadonatúj átvezetők, részletesebben kidolgozott karakterek, még változatosabb öltözékek, és az eredeti játékhoz kiadott összes DLC benne foglaltatik, így ez lesz az eddigi legnagyobb Gal*Gun játék – nem mintha lenne összehasonlítási alapunk. Minden karakter teljes egészében szinkronizált, az extrákat pedig egy 250+ rajzból álló galéria egészíti ki.

Játékmódokból sem lesz hiány: a Story módban megtalálhatjuk álmaink hölgyét, de ott a játéktermi hangulatot kölcsönző Score Attack mód, visszatér a Doki Doki mód (amit inkább ne részletezzünk), illetve újdonság a Doki Doki Carnival, plusz egyéb meglepetések. A fejlesztők szándéka szerint lövöldözős játékként és randiszimulátorként is megállja a helyét a produkció.

A Gal*Gun Returns valamikor 2021-ben jelenik meg Xbox konzolokra, és kétségtelenül az egyre erősödő japán támogatás egyik legbizarrabb darabja lesz, ha megérkezik. Hogy a fejlesztőknek vannak-e távolabbi terveik a sorozattal, arról egyelőre nincs információ.