oOo: Ascension – Xbox exkluzív gömbkaland
dreampage 2018. May. 10.

Nemsokára megérkezik egy ízig-vérig indie játék, ami nehézségével és látványvilágával egyaránt az érdekesebb címek közé tartozik. Az oOo: Ascension egyetlen ember munkája, május végétől hódít kizárólag Xbox One-on.

Alig egy év telt el azóta, hogy a független fejlesztőknek rendezett Game-Jam rendezvényen prototípus formában bemutatkozott az oOo: Ascension. Ez a különleges ügyességi / puzzle játék gömb alakú pályákon játszódik, ezeken kell kis űrhajónkkal navigálni, kikerülni az akadályokat, és minél hamarabb elérni a célba. A koncepció egyszerűnek hangzik, a videó alapján azonban minden lesz ez, csak könnyű nem.

Külön érdekesség, hogy az egész játék egyetlen ember, Kenny Creanor munkája, a grafikától a játékmeneten át a hangokig mindent ő csinált, az ID@Xbox program keretében pedig hamarosan meg is jelenhet a kész játék. Összesen nagyjából száz pályán kell végigküzdeni magunkat, a lineáris Arcade mellett helyi kétjátékos mód és világranglisták is lesznek.

Az oOo: Ascension május 25-én jelenik meg Xbox One-ra. Akit érdekel a fejlesztés menete, és kicsit bepillantana egy egyfős indie fejlesztés kulisszái mögött, annak érdemes elolvasni a Gamasutra cikkét, amiben Creanor mesél a projekt alakulásáról. Két hét múlva megtudjuk, milyen eredményre vezettek az erőfeszítései.