Holdújév és művészi akciók

Ezen a héten két komolyabb akció is kezdetét vette Xbox Live-on. Egyrészt megünnepelhetjük a kínai újévet, másrészt a legérdekesebb, művészi kalandjátékok között válogathatunk. A két vásár összesen több száz Xbox One játékot foglal magába.

Világszerte elérhetővé vált a Console Streaming

Az Xbox Insider program tagjai minden Xbox Live régióban, így Magyarországon is kipróbálhatják a Console Streaming funkciót, amivel az otthoni konzolra telepített játékokat lehet streamelni Android rendszerű telefonokra. Így most már tényleg bárhol játszhatunk.

Megjelent a Dragon Ball Z: Kakarot

Az év első nagy játékmegjelenése egyenesen Japánból érkezett. A CyberConnect2 nyílt világú verekedős szerepjátéka a Dragon Ball Z világába kalauzol, ahol az anime több kalandját is újraélhetjük.

Resident Evil 3 trailer és előrendelés

A napokban új videó érkezett a Resident Evil 3 remake-hez, ami alapján egy újabb látványos felújításnak örülhetünk. A játék már előrendelhető digitálisan az Áruházból, és ajándék is jár mellé.

Ezekkel bővül tovább az Xbox Game Pass

Az év új, de van, ami nem változik – például az, hogy továbbra is egyre több játék kerül az Xbox Game Pass kínálatába. A következő napokban két érdekes japán cím, és egy népszerű stratégiai játék kerül a havidíjas játékbérlet keretébe.

Natsuki Chronicles teszt

Az év legvégén, mintegy karácsonyi meglepetésként érkezett a japán Qute Corporation legújabb játéka, amely rögtön az STG műfaj élvonalába robbant. Az Xbox One tulajdonosok egy valódi kincset kaptak.

Visszaszámlálás 2020

Az év utolsó napjaira megnyílt a hagyományos Visszaszámlálás (Countdown) akció. 2020 közeledtével ismét több száz Xbox One és Xbox 360 játékot lehet megszerezni olcsóbban.

Játékok Golddal: 2020. január

Az ünnepek előtt elvarr minden szálat a Microsoft, ennek jegyében a januári Games With Gold címek listáját is megkaptuk. Tolvaj goblinok, a Denevérember, verekedő japánok és műanyag csillagok háborúja a főszerepben.

Natsuki Chronicles – Exkluzív shooter Karácsonyra

Hat év után tér vissza a japán Qute Corporation, egy látványos STG játékkal, kizárólag Xbox One-on. A Natsuki Chronicles éppen a szeretet ünnepén jelenik meg, és már előrendelhető.

Xbox Series X – A következő generációs konzol

A The Game Awards rendezvényen a Microsoft bemutatta a következő generációs konzolját, amit eddig Project Scarlett kódnéven ismertünk. Most már láthatjuk magát a gépet, az új kontrollert, és a gép végleges nevét: Xbox Series X.

Battle Royale módot kap a Forza Horizon 4

Ehhez nem kell sok kommentár, a jelenlegi legjobb autós játékot is utolérte az elmúlt évek legnagyobb videojátékos trendje. Ma érkezik az Eliminator, vagyis a Battle Royale mód a Forza Horizon 4-be, mindenki számára teljesen ingyen.

Kingdom Hearts III Re Mind DLC februárban

Megjelenési dátumot, részleteket, és új trailert is kapott a Kingdom Hearts III régóta készülő kiegészítője. A Re Mind című bővítmény egy új kampányt, új funkciókat, nehézségi beállításokat és más extrákat kínál, mindezt február végétől Xbox One-on.

Előrendelhető a Bayonetta & Vanquish gyűjtemény

Igaznak bizonyultak a pletykák, nemsokára megjelenik a japán Platinum Games két híres játékának felújított változata. A Bayonetta és a Vanquish 4K felbontással, 60 fps képfrissítéssel tér vissza, a tizedik évfordulós csomag pedig már előrendelhető a Microsoft Áruházból.

Sony játék érkezik Xboxra

Az MLB, a Sony és a San Diego Studio megegyezett a hosszabb távú együttműködésről, de közös sportjáték-sorozatukat multiplatform projektté bővítik. Ez azt jelenti, hogy az MLB: The Show széria 2021-től Xboxra is elérhető lesz.

Xboxra is megérkezik a Gunvolt Chronicles

A 2D akciójátékok japán mestereitől érkezik az első Gunvolt játék Xbox One-ra. A Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX látványos platformer, amire a Mega Man sorozat kedvelőinek mindenképp érdemes odafigyelnie. Irány az Azure Striker világa.

Megjelent, és máris nagy siker a Halo: Reach

A 343 Industries elkészült a Bungie klasszikusának felújított verziójával, és hosszú idő után ez az első alkalom, hogy Halo játék PC-re is megjelent. A Reach első helyre került a Steam eladási listán, és konzolon is sokan játsszák, mivel Xbox Game Pass-ban is elérhető.

Focus Home Interactive és Szünidei Vásár

A Black Friday akcióknak vége, de ez nem jelenti azt, hogy olcsó digitális játékok nélkül maradunk. Ezen a héten két újabb vásár is indult Xbox Live-on, a Focus Home Interactive játékaival, és a téli szünetre ideális indie címekkel.

Black Friday 2019

Idén sem maradunk Black Friday nélkül – nagyszabású Xbox Live akciókkal fordulunk rá az ünnepi időszakra. Az ajánlatok a Gold előfizetők számára már élnek, a többiek néhány nap múlva csatlakozhatnak. 2019-es Fekete Péntek, lista a folytatásban.

Horizon Chase Turbo – Kezdőknek is

Az utóbbi évek legjobb retró árkád versenyjátéka elég nehéz tud lenni, most viszont a kezdők is tehetnek vele egy próbát. Ingyenes DLC formájában érkezett a tapasztalatlan versenyzők számára létrehozott Rookie Series, egy új autóval együtt.

Játékok Golddal: 2019. december

Végéhez közeledik az év, mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy megkaptuk 2019 utolsó Games With Gold listáját. Őrült robotok, dinoszauruszok, életre kelt játékok és gótikus kalandok a főszerepben, az utolsó négy ingyenes játék formájában.