Xbox Series X – A következő generációs konzol

A The Game Awards rendezvényen a Microsoft bemutatta a következő generációs konzolját, amit eddig Project Scarlett kódnéven ismertünk. Most már láthatjuk magát a gépet, az új kontrollert, és a gép végleges nevét: Xbox Series X.

Battle Royale módot kap a Forza Horizon 4

Ehhez nem kell sok kommentár, a jelenlegi legjobb autós játékot is utolérte az elmúlt évek legnagyobb videojátékos trendje. Ma érkezik az Eliminator, vagyis a Battle Royale mód a Forza Horizon 4-be, mindenki számára teljesen ingyen.

Kingdom Hearts III Re Mind DLC februárban

Megjelenési dátumot, részleteket, és új trailert is kapott a Kingdom Hearts III régóta készülő kiegészítője. A Re Mind című bővítmény egy új kampányt, új funkciókat, nehézségi beállításokat és más extrákat kínál, mindezt február végétől Xbox One-on.

Előrendelhető a Bayonetta & Vanquish gyűjtemény

Igaznak bizonyultak a pletykák, nemsokára megjelenik a japán Platinum Games két híres játékának felújított változata. A Bayonetta és a Vanquish 4K felbontással, 60 fps képfrissítéssel tér vissza, a tizedik évfordulós csomag pedig már előrendelhető a Microsoft Áruházból.

Sony játék érkezik Xboxra

Az MLB, a Sony és a San Diego Studio megegyezett a hosszabb távú együttműködésről, de közös sportjáték-sorozatukat multiplatform projektté bővítik. Ez azt jelenti, hogy az MLB: The Show széria 2021-től Xboxra is elérhető lesz.

Xboxra is megérkezik a Gunvolt Chronicles

A 2D akciójátékok japán mestereitől érkezik az első Gunvolt játék Xbox One-ra. A Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX látványos platformer, amire a Mega Man sorozat kedvelőinek mindenképp érdemes odafigyelnie. Irány az Azure Striker világa.

Megjelent, és máris nagy siker a Halo: Reach

A 343 Industries elkészült a Bungie klasszikusának felújított verziójával, és hosszú idő után ez az első alkalom, hogy Halo játék PC-re is megjelent. A Reach első helyre került a Steam eladási listán, és konzolon is sokan játsszák, mivel Xbox Game Pass-ban is elérhető.

Focus Home Interactive és Szünidei Vásár

A Black Friday akcióknak vége, de ez nem jelenti azt, hogy olcsó digitális játékok nélkül maradunk. Ezen a héten két újabb vásár is indult Xbox Live-on, a Focus Home Interactive játékaival, és a téli szünetre ideális indie címekkel.

Black Friday 2019

Idén sem maradunk Black Friday nélkül – nagyszabású Xbox Live akciókkal fordulunk rá az ünnepi időszakra. Az ajánlatok a Gold előfizetők számára már élnek, a többiek néhány nap múlva csatlakozhatnak. 2019-es Fekete Péntek, lista a folytatásban.

Horizon Chase Turbo – Kezdőknek is

Az utóbbi évek legjobb retró árkád versenyjátéka elég nehéz tud lenni, most viszont a kezdők is tehetnek vele egy próbát. Ingyenes DLC formájában érkezett a tapasztalatlan versenyzők számára létrehozott Rookie Series, egy új autóval együtt.

Játékok Golddal: 2019. december

Végéhez közeledik az év, mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy megkaptuk 2019 utolsó Games With Gold listáját. Őrült robotok, dinoszauruszok, életre kelt játékok és gótikus kalandok a főszerepben, az utolsó négy ingyenes játék formájában.

Game Pass-ba kerül a Kingdom Hearts és a Final Fantasy sorozat

A japán szerepjátékok kedvelői 2020-ban ki sem látszódnak majd az Xbox Game Pass újdonságokból. Az X019-en bejelentették, hogy Xbox One-ra érkeznek a klasszikus Kingdom Hearts gyűjtemények, a teljes Final Fantasy sorozat pedig a játékbérlet kínálatába vándorol.

Xbox One-ra jön a Yakuza sorozat

A november 14-i X019 műsor egyik legérdekesebb bejelentése volt, hogy a Sega és a Microsoft végre megegyezett, és az egyik leghíresebb és legnagyobb japán akciójáték-sorozat, a Yakuza végre Xbox One-ra is meg fog jelenni. Kezdésként az első három részt kapjuk meg, 2020 elején.

X019 összefoglaló

Lezajlott a Microsoft évzáró műsora, az X019 rendezvényen pedig számos új Xbox exkluzív játékról lerántották a leplet. Megismerhettük a Rare és az Obsidian új játékait, de rég várt japán klasszikusok is végre Xbox One-ra látogatnak. Ez az X019 dióhéjban.

X019 – November 14-16

Megkezdődik a Microsoft hagyományos évzáró eseménye, az X019. November 14-én este új bejelentésekkel és hírekkel érkezik az Inside Xbox, utána pedig közvetítéseket nézhetünk élőben, Londonból. Ezzel készít fel bennünket az Xbox csapat 2020-ra.

Elindul a Bless Unleashed nyílt béta

November 7-én, magyar idő szerint este megnyílnak a szerverek, és nyílt béta szakaszához érkezik a Bandai Namco Xbox One exkluzív MMORPG-je, a Bless Unleashed. A látványos, konzolra optimalizált kalandjáték már tölthető.

Xbox One-ra jön a Tokyo Warfare Turbo

PC után hamarosan a Microsoft konzolján is megjelenik a Tokyo Warfare Turbo, egy látványos, gyors, játéktermi hangulatot árasztó tankos akciójáték, amivel Japánban háborúzhatunk. Ilyen az, amikor a Battlefield és a Virtual-On találkozik.

Játékok Golddal: 2019. november

Sherlock Holmes bőrébe bújva nyomozhatunk, vonaton utazhatunk, az űrben harcolhatunk és Xbox Live Avatarunkkal versenyezhetünk a novemberi ingyenes Gold játékoknak köszönhetően. Ez a négy cím várja az előfizetőket a tizenegyedik hónapban.

Shocktober 2019

Idén sem maradunk Halloween nélkül, ami azt jelenti, hogy Xbox Live-on is különleges akció fut. Visszatért a hagyományos Shocktober akció, egészen a hónap végéig.

Megjelent a The Outer Worlds

Hosszú várakozás után ma végre beléphetünk a Halcyon kolónia világába. Megjelent az Obsidiant Entertainment új szerepjátéka, a The Outer Worlds Xbox One-ra, és Xbox Game Pass tagsággal is játszható.