Diablo IV gameplay bemutató
dreampage 2022. Jun. 13.

2023-ban elszabadul a pokol, remélhetőleg a legjobb értelemben. A Blizzard Entertainment bemutatta az első gameplay jeleneteket a Diablo IV-ből Xbox Series X-en, és lerántotta a leplet egy új karakterosztályról is.

A 2022-es Xbox & Bethesda Games Showcase műsor egyik fénypontja volt a Diablo IV – a legendás akció-RPG sorozat régóta várt következő része egy valóban újgenerációs kalandnak ígérkezik, nyílt világú és multiplayer elemekkel. Hosszas várakozás után azt is megtudtuk, hogy a produkció 2023-ban érkezik (igaz, pontosabbat nem közöltek), méghozzá Xbox One, Xbox Series X|S és PC platformokra. Minden platformon teljes kereszttámogatás lesz, azaz bárhol és bármikor együtt játszhatunk barátainkkal, és a mentéseinket is átvihetjük majd egyik gépről a másikra, ha arra lenne igényünk. Xboxon helyi kétfős kooperatív módot is kapunk.

A Barbár, a Varázslónő, a Druida és a Vadóc után bemutatkozott az ötödik kaszt is, a Nekromata, aki értelemszerűen a holtak feltámasztásával küzd majd a gonosz erőivel szemben. Az új kaszt látványos trailert kapott.

Karaktereinket szinte teljes egészében testre szabhatjuk majd, nem is beszélve a részletes fejlesztési lehetőségekről. A Diablo IV-ben Sanctuary egy immár teljesen nyílt, megosztott világ, amelyben szabadon kalandozhatunk, és összefuthatunk más játékosokkal is. A világban elfoglalható erődítmények és több, mint 150, részletesen kidolgozott barlang vár mindenkit, a fő történeti szál mellett pedig helyi események és hatalmas főellenségek is felbukkanhatnak, akiket csak másokkal együtt, közös erővel lehet legyőzni. A kampány végigjátszása természetesen csak a kezdet, hiszen a Diablo IV nagyszabású endgame tartalmakat kínál, és sok-sok éven át kap majd további frissítéseket. Aki eléri a maximális szintet, az megnyithat egy új, Paragon Táblát, ezen pedig több száz további fejlesztési út áll rendelkezésre, így mindig lesz miért tovább játszani.

A Diablo IV tehát valamikor 2023-ban jelenik meg Xboxra és PC-re, mi pedig elmerülhetünk egy minden eddiginél nagyobb, sötétebb és látványosabb fantasy világban.