Discord csevegés hamarosan Xbox konzolokon
dreampage 2022. Jul. 21.

A Microsoft és a Discord szoros együttműködésének köszönhetően hamarosan Xbox konzolokon is elérhetővé válik a Discord Voice Chat (hangos csevegés) funkció. Az újítást az Insiders program tagjai a mai naptól tesztelhetik.

Hamarosan összekapcsolódnak az Xboxos és a Discordos barátok! A régóta igényelt funkció, a Discord Voice Chat hamarosan megérkezik Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra. A funkciónak köszönhetően lehetőség nyílik rá, hogy játék közben, konzolról is beszélgessünk Discordos barátainkkal és ismerőseinkkel. Össze kell hozni egy Halo Infinite multiplayer csapatot? Netán felfedeznivaló akadt a Minecraft világában? Hamarosan az Xbox menüjéből is lehet csatlakozni a csevegési csatornákhoz, és megbeszélni a legfontosabbakat.

A menüben látható lesz, kik vesznek részt az aktuális csatornán, és éppen ki beszél, valamint állítható lesz a csevegés hangereje, és bármikor lehet váltani a Discord és a játékbeli chat között.

A funkció igénybe vételéhez csak annyit kell tenni, hogy összekapcsoljuk az Xbox és a Discord fiókjainkat. Ezt az Xbox Guide menüben, a „Partik és csevegések” menüpont alatt lehet megtenni legegyszerűbben. A rendszer itt egy QR kódot jelenít meg, amit telefonnal beolvasva közvetlenül az összekapcsolási oldalra jutunk. Azok, akik már korábban összekapcsolták a két fiókot, szintén el kell, hogy végezzék ezt a folyamatot. További segítség található ehhez a Discord weboldalán.

Összekapcsolás után a szokott módon lehet csatlakozni a Discordos csevegésekhez. A mobilos alkalmazásban is megjelenik egy „Csatlakozás Xboxon” opció, amin keresztül elvégezhető a kapcsolódás. Fontos megjegyezni, hogy a funkciót csak 13 éven felüliek vehetik igénybe, 18 év alatt a megfelelő szülői felügyeleti beállítások mellett. A Discordos csevegések alatt pedig a Discord biztonsági irányelvei érvényesek.

Az új csevegési funkció valamikor a közeljövőben válik elérhetővé mindenki számára. Azok, akik már most szeretnék kipróbálni és tesztelni ezt a lehetőséget, az Xbox Insider programon keresztül tehetik ezt meg. Aki csatlakozni akar a programhoz, annak csak le kell töltenie az Xbox Insider Hub alkalmazást a konzoljára, ezen belül lehet csatlakozni. (A programból bármikor ki is lehet lépni.)

További információ az Xbox Insider programról itt található.